Home Nationaal elftal Türkije trainer Montella voor Kroatië-clash: “Ik heb spelers gezien die hongerig zijn naar succes”

Türkije trainer Montella voor Kroatië-clash: “Ik heb spelers gezien die hongerig zijn naar succes”

door Gökhan

Kroatië - Turkije

Voorafgaand aan de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van vanavond in Kroatië sprak Türkije-trainer Vincenzo Montella tijdens de verplichte persconferentie in het Opus Arena in Osijek: “Tactisch kunnen we winnen en verliezen. Sinds ik hier ben, heb ik spelers gezien die hongerig zijn naar succes, en vanavond zal een test voor ons zijn. Als je kijkt naar onze tegenstander, is dat een team dat op de derde plaats van de wereldranglijst staat. We missen belangrijke spelers zoals Arda Güler en Mert Günok, maar als trainer plan ik met de spelers die ik heb. We hebben goede spelers op hun posities. Ik denk niet dat we vanavond problemen zullen hebben. Yusuf Sari zal er vanavond vanwege zijn blessure niet bij zijn. Als nieuwe coach aan de zijlijn beschouw ik dat niet als een kans of een nadeel. Het wordt een wedstrijd waarin we elkaar allebei willen testen en willen zien waar we op het veld aan hebben gewerkt.”

Tactisch inzicht van Montella

Wat betreft zijn opmerkingen over zijn speelsysteem en spelbegrip, dat deels bekritiseerd wordt, antwoordde de Italiaan het volgende: “Tijdens mijn tijd bij Adana Demirspor was er misschien geen aanvaller op het veld. In de perceptie van mensen is een aanvaller nummer negen. Tijdens de Adana Demirspor-periode waren onze vleugelspelers onze aanval, en we hebben het heel goed gedaan. Daarom ben ik het niet eens met uw opmerking over het 4-6-0 en glimlach ik. Het wordt een ontmoeting tussen twee zeer getalenteerde landen. Twee landen met een geschiedenis van duizend jaar, dus waarom niet, ik zou hier graag de nationale ploeg willen coachen na negen jaar. Ik denk dat het een belangrijk evenement (EK 2024) zal zijn. Met Luka Modric hebben we het over een geweldige voetballer. In de loop der jaren moeten spelers leren zichzelf te managen. Luka is daar een voorbeeld van. Hij is een speler die altijd bereid is om zijn best te geven.”

Rollen van Calhanoglu en Tosun

Over de positie en rol van aanvoerder Hakan Calhanoglu en de verwachtingen van spits Cenk Tosun zei de 49-jarige het volgende: “Ik kan zowel korte als lange antwoorden geven. Op dit moment heeft Hakan zo’n niveau bereikt dat hij zowel de nummer zes als de nummer tien kan spelen. Eigenlijk kan hij op dit moment beide posities spelen. De afgelopen jaren hebben laten zien dat hij beter speelt voor een driemansverdediging. Ik denk echter dat hij ook heel goed zou spelen voor een viermansverdediging. Vanuit mijn visie op voetbal is het noodzakelijk om collectief te denken en niet individueel. Het belangrijkste is dat je de spelers samen inzet. Eigenlijk heb ik niets belangrijks van Cenk gevraagd, we hebben gewoon gepraat. Als ik een doelpunt zie, denk ik altijd aan mijn verleden. Ik heb altijd gedroomd van doelpunten maken, en ik hoop dat dit ook geldt voor Cenk Tosun.”

You may also like

Laat een reactie achter