Home Süperlig Edin Visca breekt het Süper Lig record van Alex de Souza

Edin Visca breekt het Süper Lig record van Alex de Souza

door Gökhan

Edin Visca breekt record

In het kader van de duidelijke 1-5 nederlaag tegen Galatasaray was één doelpunt genoeg voor Trabzonspor, zodat Edin Visca een nieuw Trendyol Süper Lig-record vestigde. De Bosniër leverde de assist voor het doelpunt van Enis Destan. Het was de 109e assist van de 33-jarige vleugelspeler in de Turkse competitie. Hiermee overtrof de 55-voudige Bosnische international het oude record van voormalig Fenerbahce-ster Alex de Souza (108) en werd hij de beste assistgever in de geschiedenis van de Süper Lig, opgericht in 1959.

358 wedstrijden nodig

Om dit aantal te bereiken had Visca 358 optredens nodig in de Turkse hoogste divisie, waarmee de Balkanspeler ook tot de buitenlandse spelers met de meeste wedstrijden in Turkije behoort. Bovendien staat Visca momenteel op 95 doelpunten en heeft hij slechts nog vijf treffers nodig om de mijlpaal van 100 Süper Lig-doelpunten te bereiken.

Alex de Souza, die door de fans liefkozend “KrAlex” werd genoemd, leverde zijn 108 assists in 241 Süper Lig-wedstrijden en scoorde ook nog eens 136 doelpunten. Een ander aantal waaraan Visca nog kan werken. Visca speelt onafgebroken sinds 2011 in Turkije.

You may also like

Laat een reactie achter