Home Nationaal elftal Erol Bulut doet uitspraken over Wales – Turkije wedstrijd

Erol Bulut doet uitspraken over Wales – Turkije wedstrijd

Erol Bulut, de coach van het Engelse Championship team Cardiff City, heeft gezegd dat het nationale Turkse voetbalteam morgen een uitdagende sfeer wacht in Cardiff.

door Gökhan

Erol Bulut | Wales - Turkije

Erol Bulut beantwoordde vragen van de AA-correspondent in de faciliteiten die hij deelt met het nationale team van Wales, de tegenstander van Turkije in de laatste wedstrijd van de D Groep van de UEFA European Championship 2024 (EURO 2024) kwalificaties.

Erol Bulut begon zijn opmerkingen door te zeggen dat het nationale voetbalteam een uitstekende prestatie leverde in de wedstrijd tegen Duitsland, waarin ze de overwinning behaalden, en voegde eraan toe: “Ik heb de wedstrijd tegen Duitsland bekeken en ik was erg trots. We speelden alsof we thuis waren. Meer dan de helft van het stadion werd gevuld door Turkse fans. We wonnen de wedstrijd met een goede prestatie van 3-2. Het was een strijd waarin we goed hebben gespeeld. Het Turkse nationale team moet op dit niveau zijn. We hebben de kwaliteit en het talent ervoor.

Een zware atmosfeer

Erol Bulut benadrukte dat Turkije een zware atmosfeer te wachten staat in het Cardiff City Stadium, waar zijn team ook speelt, en zei het volgende:

In persconferenties vroegen de Welshe journalisten me een paar keer naar de Wales-Turkije wedstrijd, en ik zei, ‘Ja, het is een belangrijke wedstrijd, maar belangrijker voor jullie is jullie wedstrijd tegen Armenië. Jullie moeten de wedstrijd tegen Armenië winnen, zodat onze wedstrijd belangrijk wordt voor jullie.’ En dat gebeurde ook, ze speelden gelijk. Ons doel is de groep als leider af te sluiten, dus op dinsdag zal Montella een sterk elftal het veld in sturen om te winnen. Zelfs als we gelijkspelen, eindigen we als leider. Het wordt een mooie wedstrijd, ik denk niet dat Wales een slecht team is. Ze spelen meestal in een 5-3-2 systeem. Ik denk dat ze ook tegen ons met dat systeem zullen spelen. Ze presteren goed thuis. Ze versloegen Kroatië hier met 2-1, en ik was bij die wedstrijd. Enkele dagen geleden verloren ze hier ook van Kroatië, nadat wij hadden gewonnen. Het wordt een mooie wedstrijd, de sfeer zal geweldig zijn, dat kan ik nu al zeggen. De fans zijn echt goed. 70% van de fans die naar het nationale team komen, zijn fans van ons Cardiff. Het wordt een mooie wedstrijd qua sfeer.

"Ze hebben kwaliteit, maar kunnen die kwaliteit niet volledig vertalen naar aanvallend spel"

Erol Bulut benadrukte dat de Welshe spits Kieffer Moore, die niet speelde in de wedstrijd die Turkije met 2-0 won in Samsun, een van de belangrijkste spelers van het team is. Hij maakte de volgende analyse van het Welshe team:

De spits Kieffer Moore speelt bij Bournemouth, is lang. Hij heeft eerder ook bij Cardiff gespeeld. Hier scoorde hij 20 doelpunten in één seizoen en ging toen naar Bournemouth. Goede spits, lang, kan de bal goed vasthouden. Moore heeft ook de verdedigers van Kroatië behoorlijk pijn gedaan. De middenvelders zijn goede voetballers. Een van de middenvelders speelt bij Leeds (Ethan Ampadu), de andere bij Birmingham (Jordan James), jong maar getalenteerde spelers. De vleugelspelers zijn Premier League-spelers, een bij Fulham (Harry Wilson), de ander bij Leeds (Daniel James). De aanvalslinie is goed. De hele verdediging speelt in de Premier League. Als je naar Wales kijkt, hebben ze kwaliteit, maar ze kunnen die kwaliteit niet volledig vertalen naar aanvallend spel. Ze komen in positie, maar kunnen het niet afmaken. Een van hun belangrijkste wedstrijden was de wedstrijd tegen Armenië hier, die ze met 4-2 verloren. Als ze die wedstrijd hadden gewonnen, zouden ze een goede kans hebben gehad. Misschien hadden ze zich samen met ons kunnen kwalificeren voor het Europees kampioenschap. Die wedstrijd heeft hen gebroken. Armenië speelde goed, scoorde snel 3 doelpunten uit de counter en verstoorden het evenwicht van het Welshe nationale team.

"Storm zal geen voordeel opleveren voor beide teams"

Erol Bulut gaf ook informatie over de faciliteiten die Cardiff City deelt met het nationale team van Wales en zei het volgende:

De faciliteit waar we ons nu bevinden, is een grote faciliteit. Onderin is het nationale team van Wales, bovenin de club Cardiff City. Eerder was er een aanbod aan de eigenaar van Cardiff om deze faciliteit te kopen, maar ze hebben het niet geaccepteerd. Er is nu een nieuw project voor een faciliteit. Hier zijn 5-6 open velden en een paar overdekte velden. Er is ook een groot en mooi project gaande. We delen dit gebouw met het nationale team. Er zijn 4-5 velden; de rugby-ploeg gebruikt vooral de achterste twee velden. De voorste zijn voor het A-nationale team, de linker voor het nationale team onder 21 jaar, en we doen onze trainingen op die velden. Het is een mooie, rustige plek, op 20-25 minuten afstand van het centrum.

Bulut merkte op dat de stormachtige omstandigheden in Cardiff soms het voetballen bemoeilijken en zei:

Het is sowieso onmogelijk om te trainen in deze weersomstandigheden. Op deze winderige dagen doen we trainingen zonder bal omdat de bal overal naartoe wordt geblazen door de wind. Ik weet niet of er stormachtig weer zal zijn op het moment van de wedstrijd. Als het stormachtig wordt, zal het voor beide teams geen voordeel opleveren. Omdat het belangrijk is om de bal constant op de grond te houden in plaats van in de lucht. Het zal niet gunstig zijn voor beide teams. Hopelijk is het weer goed en krijgen we een mooie wedstrijd.

"We kunnen tot de halve finale komen in EURO 2024"

Erol Bulut benadrukte het hoge potentieel van het nationale Turkse voetbalteam en gaf het volgende antwoord op de vraag “Hoe ver kan Turkije komen in EURO 2024?

Als we kijken naar onze laatste 3 wedstrijden met Montella tegen Kroatië, Letland en Duitsland… Voor ons nationale team moet het normaal zijn om op dit niveau te zijn. We zien onszelf altijd lager dan de nationale teams van Duitsland, Kroatië en Frankrijk. Elke wedstrijd is moeilijk, maar ons niveau moet daar zijn. Als we naar de spelers in ons nationale team kijken, hebben we een hoog niveau. We moeten dit alleen consistent maken. We hebben een zeer wisselvallige grafiek, dat zou niet moeten gebeuren. Stabiel, met een goed systeem… Op dit moment speelt Montella het nationale team in een systeem dat lijkt op het systeem dat hij gebruikte bij Adana Demirspor. Hij heeft de spelers waar hij van houdt en die hij wilde naar het nationale team gebracht. Yusuf Sarı, Emre Akbaba en Samet, bijvoorbeeld… We hebben een kwalitatief goede generatie en een goed nationaal team. Naar mijn mening, als we de prestaties tegen Duitsland consistent voortzetten, kunnen we in EURO 2024 tot de halve finale komen.

You may also like

Laat een reactie achter