Home Nationaal elftal Vincenzo Montella over Boey, Fernandes en de wedstrijd tegen Wales: “We willen groepsleider worden”

Vincenzo Montella over Boey, Fernandes en de wedstrijd tegen Wales: “We willen groepsleider worden”

door Gökhan

Vincenzo Montella over de wedstrijd tegen Wales

Voorafgaand aan de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK op dinsdagavond in Cardiff tegen Wales, sprak de Italiaanse bondscoach Vincenzo Montella over de cruciale wedstrijd voor de groepswinst:

“We zijn hier met de beste voorbereiding gekomen en als groepswinnaar aangekomen. We willen als groepswinnaar terugkeren. Onze tegenstander is een team dat thuis goed speelt. We zijn op alles voorbereid. In onze geschiedenis zijn we er nog niet in geslaagd om als groepswinnaar de kwalificatiefase af te sluiten. We willen voor de eerste keer groepswinnaar worden. In het voetbal is niets zeker. Misschien speelt Kroatië gelijk tegen Armenië, maar wij richten ons op ons spel. We zijn hier om te winnen.

We kunnen afhankelijk van de kenmerken van de tegenstander een elftal opstellen” De 49-jarige Italiaan gaf aan dat er opnieuw veranderingen in de basisopstelling zouden kunnen zijn: “We hebben 29 spelers in de selectie opgeroepen. Er waren enkele blessures, maar elke speler die tot het team behoort, is in staat om in de basis te spelen. De selectie kan van wedstrijd tot wedstrijd veranderen. We kunnen een elftal opstellen dat zich richt op de kenmerken van de tegenstander. Ik heb de kans gehad om twee jaar in Turkije te werken. Ik heb de spelers leren kennen en kon hun prestaties beoordelen. Daarom wilde ik bondscoach worden, omdat ik in deze spelers geloof.

Als ik een selectie maak, kijk ik zowel naar het heden als naar de toekomst” “Kenan Yildiz heeft veel potentieel. Vanaf nu moet hij wennen aan een andere carrière en omgaan met dit succes. Iedereen zal andere verwachtingen hebben. Hij is een speler die me gelukkig maakt met zijn prestaties. Als ik een selectie maak, kijk ik zowel naar het heden als naar de toekomst. Altay en Ridvan krijgen momenteel geen speeltijd in het team, maar ik ben er zeker van dat ze met de tijd speeltijd zullen krijgen.

"De wedstrijden duren nu 100 minuten"

Montella wees ook op het feit dat de speelduur is toegenomen en de fysieke conditie van de spelers steeds belangrijker wordt: “We kunnen een zeer jong team zijn qua leeftijd. Met de juiste mix kun je beter zijn. Over het algemeen hebben teams die winnen en succesvol zijn een gemiddelde leeftijd van 24, 25, 26 jaar. De duur van de wedstrijden is nu 100 minuten. Ik heb ook naar de wedstrijd tegen Kroatië gekeken; ze speelden een beetje aarzelend. De rekening kan pas in de laatste vijf minuten worden gemaakt. We zullen elk plan uitvoeren. Ons enige plan voor morgen is om de wedstrijd te winnen.

Turkije heeft haar kwaliteit bewezen

De voormalige coach van Yukatel Adana Demirspor benadrukte dat zijn spelers hun kwaliteiten hebben laten zien en dit zullen blijven doen: “We hebben hard gewerkt, we hebben de kwaliteit van onze spelers laten zien en we ervaren het vandaag dankzij hen. Ik weet niet precies wat het geheim van dit succes is, maar we hebben een groep spelers die op het veld alles doen wat we van hen vragen.

"Ik ben ook een buitenlander, maar mijn hart klopt voor Turkije"

Montella sprak zich ook uit over de geruchten over naturalisatie van Sacha Boey en Gedson Fernandes en prees toptalent Kenan Yildiz: “Ik had gehoord over de speculaties over Sacha. Van Gedson hoorde ik voor het eerst: Een voetballer moet vijf jaar in Turkije spelen om Turks staatsburger te worden. Eigenlijk is het antwoord op deze vraag voor de hand liggend. We zullen elke voetballer verwelkomen wiens hart voor Turkije klopt. Ik ben ook een buitenlander, maar mijn hart klopt ook voor Turkije. Kenan Yildiz is een zeer slimme jongen, en omdat hij slim is, zal hij waarschijnlijk op de lange termijn een goede voetballer worden.

Montella wil geschiedenis schrijven met Turkije

Tot slot verklaarde Montella dat ze iets historisch willen bereiken: “Ik reken niet en verspil mijn energie niet aan iets wat ik niet kan controleren. Het enige wat we kunnen controleren, is winnen van Wales en geschiedenis schrijven. Toen ik hier aankwam, zag ik een bond die goed georganiseerd was en heel goed functioneerde. Als we succesvol waren, dan dankzij hun steun. Ik dank hen zeer.

Cenk Ozkacar aan het woord

Cenk Özkacar: “We zijn hier gekomen om te winnen” Spanje-legionair Cenk Özkacar, die de laatste tijd naast zijn vaste positie in het centrum van de verdediging ook steeds vaker op de linkerflank speelde, stemde in met zijn coach en verklaarde dat ze zich het doel hadden gesteld om te winnen: “Ik ben niet ver verwijderd van de positie van de linkervleugelverdediger. Sinds ik met voetballen ben begonnen, probeer ik mijn best te doen op de mij toegewezen positie. We zijn als groepswinnaar gekomen en willen ook als groepswinnaar vertrekken. Ook al is één punt genoeg, we zijn hier gekomen om te winnen,” aldus de speler van Valencia FC.

You may also like

Laat een reactie achter