Home Nationaal elftal Irfan Can Kahveci: “Willen aanwezig zijn in Duitsland”

Irfan Can Kahveci: “Willen aanwezig zijn in Duitsland”

door Gökhan

Irfan Can Kahveci

Irfan Can Kahveci sprak tijdens de persconferentie voor de wedstrijd van Turkije tegen Kroatië in de EK-kwalificatie: “Natuurlijk is het pas kort geleden dat onze nieuwe coach is aangekomen. Slechts drie, vier dagen zijn verstreken. We hebben echt een oprechte coach meegemaakt die ons vertelt wat hij wil. In drie dagen heeft hij ons duidelijk laten zien wat hij wil, zowel tijdens videobesprekingen als op het veld tijdens trainingen. Ik concentreer me altijd op verbetering. Ik blijf me altijd richten op wat ik kan doen, zelfs als het slecht met me gaat. Daarom heb ik altijd hard gewerkt en geduldig geweest in mijn minder goede prestaties tot nu toe. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit heb opgelet wat er gezegd werd, maar ik kan zeggen dat ik niet erg aandachtig was. Natuurlijk, als ik de redenen opsom, heeft elke coach een andere tactiek. Elke coach wil iets anders. Misschien kan ik dit jaar zeggen dat de wensen van onze coach beter passen bij mijn spel. Ik hoop dat ik zo door kan gaan.”

Spelers praten over deelname aan het EK in Duitsland

De 43-jarige aanvallende middenvelder benadrukte nogmaals het belang van het duel met Kroatië en onthulde dat de wens om deel te nemen aan het EK binnen het team zeer groot is: “Natuurlijk is elke wedstrijd belangrijk, maar deze wedstrijd heeft een speciale betekenis. Zowel de tegenstander heeft tekortkomingen in de selectie als ons team heeft belangrijke afwezigen. In ons team zijn er belangrijke kwaliteitsspelers die de tekortkomingen kunnen compenseren. Natuurlijk heeft het tegenstandende team ook goede spelers. We spreken met elkaar dat we in Duitsland aanwezig willen zijn. Want deze selectie en deze kwaliteit verdienen het om in Duitsland te zijn. Ik hoop dat we in de komende drie wedstrijden het beste van onszelf kunnen geven en erbij zullen zijn.”

Turkije heeft de Kroatische tegenstander goed geanalyseerd

Kahveci verklaarde tot slot dat hij met zijn Fenerbahce-teamgenoot Dominik Livakovic heeft gesproken over de wedstrijd en benadrukte dat ze het Kroatische team goed kennen: “Livakovic is een belangrijke naam. Maar bovenal is hij een heel goed karakter. Voor de wedstrijd hebben we met hem gesproken voordat we naar het trainingskamp kwamen. Ik hoop dat we het team zijn dat hem morgen lastig zal vallen. Hij is een uitstekende doelman, maar we hebben ook belangrijke spelers die hem uit zijn ritme kunnen brengen. We kennen Kroatië van onze eerste wedstrijd. Ik denk dat we ze goed kennen, zoals onze coach in de analyses heeft laten zien. We hebben ze goed geanalyseerd. We hebben al een keer tegen ze gespeeld. Ze hebben zeer goede spelers, maar we respecteren iedereen. Onder ons noemen we geen specifieke namen.”

You may also like

Laat een reactie achter