Home Nationaal elftal Vincenzo Montella is trots: “Ik zal mijn best doen voor deze vlag” – Ismail Yuksek: “We willen ons land trots maken”

Vincenzo Montella is trots: “Ik zal mijn best doen voor deze vlag” – Ismail Yuksek: “We willen ons land trots maken”

door Gökhan

Na het 1-1 gelijkspel in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd in Wales en het succesvol behalen van de groepswinst in Groep D, sprak de Italiaanse bondscoach van Turkije, Vincenzo Montella, over de wedstrijd:

We hadden een zeer moeilijke wedstrijd. In het begin voelden we hun fysieke kracht veel meer, en Wales heeft opnieuw laten zien dat ze thuis altijd goed spelen. In de eerste helft hadden we zeker meer kunnen doen. In de tweede helft hebben we mentaal gereageerd. Ik ben tevreden. Ik ben vooral blij voor ons team, voor iedereen die ons heeft gesteund. We hebben de groep als groepswinnaar afgesloten. Ik was vanaf het eerste moment erg trots. Ik zal mijn best doen voor deze vlag, ik zal alles doen voor dit land, dat is een kwestie van trots. De teams in de derde pot zijn ook sterke teams (zie de potten). Wie er ook uitkomt, we zullen de loting met plezier volgen. Zoals vanavond zullen we elke keer met de geest van ons land op het veld staan.

Ismail Yuksek en Samet Akaydin aan het woord

Ismail Yüksek (Middenvelder, Turkije): “We zijn erg blij. Voor de eerste keer in onze geschiedenis hebben we de groepswinst behaald. Ik feliciteer mijn teamgenoten. Drie dagen geleden versloegen we een team als Duitsland. We zijn des te blijer dat we groepswinnaar zijn. We zijn qua leeftijd heel jong, maar we zijn een team dat graag groeit. Ons enige doel is om het goed te doen in Duitsland. Ik hoop dat we ons land nog trotser zullen maken.

Samet Akaydin (Centrale Verdediger, Turkije): “We zijn erg blij. Voor het eerst in onze geschiedenis gaan we als groepswinnaar de strijd aan. Het was moeilijk om van een wedstrijd zoals tegen Duitsland hier te komen. We hebben karakter getoond. We wilden absoluut als winnaars van het veld gaan. Hopelijk zullen we het beter doen op het Europees kampioenschap.

You may also like

Laat een reactie achter