Home Nationaal elftal Na het succes van Kenan Yildiz: Montella heeft zijn ogen gezet op deze drie Turkse super talenten

Na het succes van Kenan Yildiz: Montella heeft zijn ogen gezet op deze drie Turkse super talenten

door Gökhan

Kenan Yildiz

De pas 18-jarige Kenan Yildiz van Juventus Turijn heeft zich tijdens de recent afgeronde interlandperiode met zijn prestaties tegen Duitsland (3-2) en Wales (1-1) in de internationale voetbalschijnwerpers gespeeld. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zich aanbevolen voor verdere taken in de nationale ploeg van Turkije, vooral met het oog op het komende Europees kampioenschap komende zomer in Duitsland. Maar Yildiz zou niet het enige nieuwe jonge talent in het Turkse team kunnen zijn.

Drie andere talenten

Volgens de krant “Hürriyet” houdt bondscoach Vincenzo Montella drie andere jonge sterren in de gaten.

Ten eerste is er aanvaller Can Uzun, die voor 1. FC Nürnberg in de 2. Bundesliga dit seizoen veel indruk maakt. Uzun is, net als Yildiz, 18 jaar oud en komt ook uit Regensburg, dus hij heeft ook de Duitse jeugdopleiding gevolgd. Dit laat hij regelmatig zien met zijn optredens voor “Der Club”. In 15 wedstrijden dit seizoen voor Nürnberg heeft Uzun acht doelpunten en drie assists genoteerd. Als beloning voor zijn snelle opkomst tekende Uzun onlangs in Nürnberg zijn eerste profcontract, precies op zijn 18e verjaardag. Uzun speelt al in de jeugdelftallen van Turkije en was actief in de U17- en U18-selecties.

Verder heeft Montella zijn oog op de in Mannheim geboren Efe Kaan Sihlaroglu, die momenteel speelt in de U19 van Karlsruher SC. De 18-jarige speelt op het centrale middenveld, maar herstelt momenteel van een kruisbandblessure. De marktwaarde van Sihlaroglu wordt momenteel geschat op 200.000 euro. Zijn variabiliteit en flexibiliteit op het middenveld kenmerken de jonge opkomende speler, omdat hij zich zowel op zijn gemak voelt als nummer zes, acht en tien.

De derde in de rij is aanvaller Semih Kilicsoy van de 16-voudige Turkse kampioen Besiktas. In de jeugdcategorieën had de 18-jarige Istanbulmer al indruk gemaakt. Maar ook bij zijn sporadische optredens voor het A-elftal van Besiktas heeft Kilicsoy zijn grote potentieel al laten zien. Montella verwacht dat deze veelbelovende perspectiefspeler de volgende stap voorwaarts zal zetten en in de toekomst de beperkte aanvallende opties van Turkije zal uitbreiden.

You may also like

Laat een reactie achter