Home SüperligTrabzonspor Trainer Bjelica ontslagen – Terugkeer van voormalig coach Avci

Trainer Bjelica ontslagen – Terugkeer van voormalig coach Avci

door Gökhan

Nenad Bjelica ontslagen

Trabzonspor heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van hoofdtrainer Nenad Bjelica. Zoals eerder gemeld, heeft de Kroaat afgezien van zijn salarisrechten voor het komende seizoen. Daarom zal Trabzonspor Bjelica, die jaarlijks 1,6 miljoen euro verdient, in plaats van 3,2 miljoen euro als ontslagvergoeding de genoemde 1,6 miljoen euro voor dit seizoen betalen. De Zwarte Zee-club maakte dit officieel bekend in een verklaring: “Het contract tussen ons bedrijf en de coach van ons eerste elftal, de heer Nenad Bjelica, dat begon op 19 april 2023 en eindigde op 31 mei 2025, is in onderling overleg beëindigd in ruil voor zijn eisen tot het einde van het seizoen.” In het huidige seizoen behaalde Trabzonspor onder leiding van Bjelica in acht competitiewedstrijden vier overwinningen en vier nederlagen. De Kroatische coach stond in totaal in 16 wedstrijden aan de zijlijn bij Trabzon en behaalde gemiddeld 1,5 punten per wedstrijd.

Abullah Avci wordt de nieuwe coach

Volgens de Turkse krant “Sabah” wordt ex-coach Abdullah Avci om 13:00 uur (CET) in Trabzon verwacht om een tweejarig contract te ondertekenen bij de Bordeauxroden. Het technisch team van de 60-jarige Istanbuler bestaat uit de volgende namen: Egemen Korkmaz, Mustafa Sarp, Serdar Kesci, Caner Erol, Haluk Güngör, Özerk Tufan, Atilla Gayberi, Mesut Kabahasanoglu. Tijdens zijn eerste ambtstermijn in Trabzon tussen 10 november 2020 en 8 maart 2023 won Avci met Trabzonspor eenmaal het Turkse kampioenschap en tweemaal de nationale supercup.

UPDATE: Trabzonspor heeft inmiddels officieel aangekondigd dat een overeenkomst heeft getekend bij de Zwarte Zee-club: “We hebben een contract getekend met onze coach Abdullah Avci. Op unanieme beslissing van ons bestuur heeft onze coach Abdullah Avci een contract getekend. Avci, die in zijn eerste ambtstermijn in totaal drie prijzen heeft gewonnen, een landskampioenschap en twee superbekers, tekende bij zijn ontmoeting met onze president Ertugrul Dogan een blanco contract zonder enige voorwaarden te vermelden. We hopen dat deze overeenkomst goed zal zijn voor onze gemeenschap, onze club en onze technisch directeur Abdullah Avci,” aldus de verklaring van de club.

Alle trainersontslagen in het seizoen 2023/24 in de Süper Lig in één oogopslag

Emre Belözoglu – Rams Basaksehir – Week 4

Erdal Günes – Gaziantep FK – Week 4

Cagdas Atan – Mondihome Kayserispor – Week 4

Fatih Tekke – Istanbulspor – Week 6

Hüseyin Eroglu – Yilport Samsunspor – Week 6

Tolunay Kafkas – MKE Ankaragücü – Week 7

Senol Günes – Besiktas – Week 7

Osman Özköylü – Siltas Yapi Pendikspor – Speeldag 8

Nenad Bjelica – Trabzonspor – Week 8

You may also like

Laat een reactie achter