Home Nationaal elftal Turkije speelt oefenwedstrijd tegen Duitsland in Berlijn

Turkije speelt oefenwedstrijd tegen Duitsland in Berlijn

door Gökhan

Turkije - Duitsland

Op zaterdag 18 november speelt het nationale voetbalelftal van Turkije een oefenwedstrijd tegen het Duitse nationale team in Berlijn. In een verklaring van de Duitse voetbalbond (DFB) staat dat Duitsland op 18 november zijn laatste thuiswedstrijd voor het Europees kampioenschap 2024 (EURO 2024) tegen Turkije zal spelen. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Olympiastadion in Berlijn, waar ook de finale van EURO 2024 wordt gehouden, en begint om 21:45 uur (Midden-Europese tijd). Tickets voor de wedstrijd zullen te koop zijn vanaf maandag 9 oktober. Leden van de DFB-fanclub kunnen hun tickets vanaf nu al aanschaffen.

Ook de Turkse voetbalbond (TFF) heeft hierover een officiële verklaring afgelegd: er zullen binnenkort meer details worden bekendgemaakt over de verkoop van kaarten voor het gastenvak. “Turkije en Duitsland hebben elkaar in totaal 21 keer ontmoet, waarvan 13 officiële wedstrijden en 8 speciale ontmoetingen waren. In deze ontmoetingen heeft ons nationale A-team 3 keer gewonnen, 4 wedstrijden eindigden gelijk en 14 wedstrijden eindigden met Duitse superioriteit. Het Olympiastadion in Berlijn, waar de oefenwedstrijd op 18 november zal plaatsvinden, was in het verleden al drie keer het toneel van wedstrijden tussen Turkije en Duitsland.

De eerste wedstrijd tussen de twee teams vond hier plaats op 17 juni 1951 en eindigde met een overwinning van 2-1 voor het Turkse nationale team. Deze wedstrijd was ook de wedstrijd waarin Turgay Seren, de onvergetelijke kapitein van ons nationale team, de bijnaam “Berliner Panther” verdiende met zijn reddingen. In de wedstrijden die op 26 oktober 1983 en 8 oktober 2010 in dit stadion werden gespeeld, was Duitsland zegevierend.” Op 21 november zal het Turkse nationale team een laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK spelen in Wales, terwijl Duitsland een andere oefenwedstrijd tegen Oostenrijk speelt in Wenen.

You may also like

Laat een reactie achter