Home SüperligGalatasaray Sjachtar Donetsk eist schadevergoeding van Galatasaray in bijzondere Tete-zaak

Sjachtar Donetsk eist schadevergoeding van Galatasaray in bijzondere Tete-zaak

door Gökhan

Donetsk eist 150 miljoen euro van Galatasaray

Door het militaire conflict tussen Rusland en Oekraïne verlaten veel voetballers Oekraïense clubs. Ook Tete, wiens contract bij Sjachtar Donetsk in 2023 zou aflopen, verliet het Oekraïense team vanwege de door de FIFA voorgeschreven regels. Galatasaray contracteerde de Braziliaan, die deze zomer dankzij een eenzijdige beëindiging van het contract van de 23-jarige speler transfervrij was, en sloot een vierjarig contract met hem af. Echter, Donetsk beweert dat de contractbeëindiging onwettig was en dat de benodigde documenten niet correct zijn ingediend. Om deze reden is Tete’s vermeende onrechtmatige contractondertekening in Istanbul ook de “schuld” van Galatasaray geworden, volgens Donetsk. Ze eisen een buitensporige schadevergoeding van 150 miljoen euro.

Donetsk Beweert Overtreding van FIFA-Regels en Eis van 150 Miljoen Euro

Een bestuurslid van Sjachtar Donetsk sprak met ESPN en verklaarde: “Tete had een afkoopclausule van 150 miljoen euro in zijn contract. Nu hebben Tete en Galatasaray samen de verantwoordelijkheid voor deze compensatie aanvaard. Tete verliet ons op basis van de door FIFA gepubliceerde Aanvullende Regel 7 en vertrok naar Lyon. Daarna werd hij voor 1 miljoen euro uitgeleend aan Leicester. Ze hebben Regel 7 overtreden, want het is niet mogelijk dat een speler die bij ons hoort gratis naar een andere club gaat. Hij heeft een contract met Sjachtar Donetsk. Er is illegaal voordeel behaald ten koste van onze club. Nu hebben we een klacht ingediend bij de FIFA om compensatie te krijgen. Tete werd overgeplaatst naar Galatasaray in Leicester. We klagen Tete aan, maar ook Galatasaray draagt medeverantwoordelijkheid. Volgens Aanvullende Regel 7 heeft een speler tot 1 juli de tijd om een aanvraag in te dienen waarin staat: ‘Ik wil Aanvullende Regel 7 gebruiken om mijn contract op te schorten’. Tete heeft ons deze brief niet gestuurd. We hebben Tete meerdere keren gevraagd om terug te keren naar de club, maar hij heeft onze verzoeken genegeerd.”

Galatasaray-President Verdedigt Tete-Transfer: "Volledig Juridisch"

Galatasaray-president Dursun Özbek sprak over de Tete-zaak en stelde de supporters gerust met de volgende woorden: “We zijn op de hoogte van de eis van Donetsk. We hebben uitgebreid juridisch advies ingewonnen bij belangrijke organisaties over de transfer van Tete. Een team dat een speler verliest, vertoont natuurlijk bepaald gedrag. De Tete-transfer is echter legaal! Als dat niet het geval was, zou de TFF hem niet laten spelen.”

You may also like

Laat een reactie achter