Home SüperligOverig Süper Lig zondag: Konyaspor haalt punt in Ankara – Adana verliest met acht man

Süper Lig zondag: Konyaspor haalt punt in Ankara – Adana verliest met acht man

door Gökhan

Konyaspor 1 - 1 Ankaragücü

Op de zesde speeldag van de Trendyol Süper Lig behaalde TÜMOSAN Konyaspor een 1-1 gelijkspel tegen MKE Ankaragücü in de Turkse hoofdstad Ankara. De gasten uit Centraal-Anatolië moesten al meteen na de aftrap een achterstand inhalen. Na een voorzet van Matej Hanousek scoorde Riad Bajic met een linkerschot vanuit het midden van het strafschopgebied de 1-0 voor Ankaragücü. De videoscheidsrechter moest echter ingrijpen om het doelpunt goed te keuren. Konya liet zich echter niet van de wijs brengen door deze vroege schok en trok de stand gelijk in de 28e minuut. Guilhermes voorzet werd benut door de opgerukte rechtsback Ahmet Oguz, die met zijn rechtervoet laag in de linkerhoek scoorde voor de 1-1. In de rest van de wedstrijd slaagden beide teams er niet in om nog meer doelpunten te maken, waardoor het gelijkspel en de puntendeling standhielden. Hierdoor komt Ankaragücü na zes wedstrijden nu op zes punten. Konyaspor verbetert zich echter naar negen punten.

Adana Demirspor verliest in Istanbul

In Istanbul ontving Kasimpasa ook het Middellandse Zee-team Yukatel Adana Demirspor. Het werd een wedstrijd om te vergeten voor het team van Adana-coach Patrick Kluivert. Al in de 19e minuut raakte de “Blauwe Bliksems” in ondertal. Doelman Ertac Özbir beging een handsbal buiten het strafschopgebied om een gevaarlijke aanval te stoppen en een mogelijk tegendoelpunt te voorkomen, en kreeg daarvoor de rode kaart. Adana moest een veldspeler wisselen en bracht doelman Sahruddin Magomedaliyev (23.) in. Het werd nog erger. Aytac Kara (25.) schoot de resulterende vrije trap direct laag en naar links met zijn rechtervoet en bracht Kasimpasa op 1-0 voorsprong. In numeriek nadeel probeerde “ADS” terug te vechten in de wedstrijd, maar kreeg in blessuretijd de tweede schok toen Benjamin Stambouli (45+8) binnen 13 minuten zijn tweede gele kaart kreeg en met geel-rood van het veld werd gestuurd. Adana had nu slechts negen spelers op het veld.

Direct aan het begin van de tweede helft veroorzaakte Younes Belhanda (49.) tot overmaat van ramp een strafschop voor Kasimpasa met een overtreding op Claudio Winck. Kara (51.), de doelpuntenmaker van de 1-0, nam de penalty en scoorde laag rechts voor de 2-0. Met negen spelers op het veld probeerden de gasten stand te houden en kregen ze in de 77e minuut plotseling zelf een strafschop. Duhan Aksu beging een overtreding op Yusuf Erdogan in hun eigen zestienmetergebied en stelde de gasten in staat om nog een keer terug te komen. Erdogan (80.) nam de penalty zelf en scoorde laag links voor de 1-2 aansluitingstreffer. Adana bleef dapper strijden in ondertal, terwijl Kasimpasa het numerieke voordeel benutte. Toen Kevin Rodrigues (90+7) in blessuretijd ook nog de rode kaart kreeg, was er niets meer te halen voor Adana met acht spelers. Met de thuisoverwinning verbetert Kasimpasa zich naar negen punten en staat op de achtste plaats. Direct daarachter met acht punten staat Adana op de negende plaats in de ranglijst.