Home SüperligOverig Israëlische voetballer Sagiv Yehezkel gearresteerd vanwege bijzondere viering van doelpunt

Israëlische voetballer Sagiv Yehezkel gearresteerd vanwege bijzondere viering van doelpunt

door Gökhan

Yehezkel gearresteerd

In een opvallende wending heeft Antalyaspor besloten de Israëlische voetballer Sagiv Jehezkel uit het team te zetten, vanwege zijn gedrag na het scoren van een doelpunt tegen Trabzonspor.

Volgens de officiële verklaring van de club:

Na het doelpunt in de 68e minuut tegen Trabzonspor, waarbij Sagiv Jehezkel het publiek deelgenoot maakte van een op zijn pols geschreven boodschap, die als tegenstrijdig met de nationale waarden van ons land werd beschouwd, is besloten hem disciplinair te schorsen volgens het besluit van het bestuur.

Ongeacht of het uiteindelijk om een kampioenschap of beker gaat, zal ons bestuur nooit gedrag tolereren dat in strijd is met de gevoeligheden van ons land.

Beslissing tot uitzetting voor Jehezkel

Naar aanleiding van het incident met het doelpunt tegen Trabzonspor, waarbij de Israëlische voetballer Sagiv Jehezkel werd gearresteerd vanwege zijn gedrag, heeft Antalyaspor besloten hem uit te zetten.

In het kader van het onderzoek van het Openbaar Ministerie in Antalya en de daaropvolgende politieonderzoeken werd Jehezkel beschuldigd van het aanzetten tot haat en vijandigheid jegens het publiek. Na een gezondheidscontrole werd Jehezkel overgebracht naar de rechtbank.

Jehezkel werd na het verhoor vrijgelaten, maar er is besloten tot zijn uitzetting.

TFF veroordeelt Sagiv Jehezkel

De Turkse Voetbal Federatie (TFF) heeft de Israëlische voetballer Sagiv Jehezkel veroordeeld vanwege zijn omstreden gedrag na het scoren van een doelpunt tegen Trabzonspor, wat leidde tot zijn disciplinaire schorsing door Bitexen Antalyaspor.

In een verklaring op de website van de TFF staat het volgende:

We veroordelen de volstrekt onaanvaardbare gedragingen van voetballer Sagiv Jehezkel tijdens de Trendyol Süper Lig-wedstrijd tussen Bitexen Antalyaspor en Trabzonspor. We steunen de beslissing van Bitexen Antalyaspor om de speler buiten het team te plaatsen.

Noodzakelijke stappen en disciplinaire onderzoeken tegen de verantwoordelijken zijn onmiddellijk gestart. We verzekeren het publiek dat passende maatregelen zullen worden genomen tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor deze handeling die de menselijke waardigheid en het geweten van de Turkse samenleving verstoort.

You may also like

Laat een reactie achter