Home SüperligFenerbahce Fenerbahce Houdt de Koppositie Vast na 1-0 Overwinning in Alanya

Fenerbahce Houdt de Koppositie Vast na 1-0 Overwinning in Alanya

door Gökhan

Alanyaspor 0 - 1 Fenerbahce

Op de zesde speeldag van de Trendyol Süper Lig won Fenerbahce met 1-0 in Alanya en vierde hun vijfde overwinning in evenveel competitiewedstrijden, waardoor ze opnieuw de leiding in het klassement namen met het maximale aantal van 15 punten. In totaal heeft de winstreeks van “Fener” nu twaalf competitiewedstrijden sinds het begin van het seizoen. Nadat Edin Dzeko tweemaal had geprobeerd te scoren, waarbij Corendon Alanyaspor-doelman Yusuf Karagöz een keer met een parade moest ingrijpen, leek Alanyaspor bijna uit het niets op voorsprong te komen in de 39e minuut. Een mislukte bal vloog plotseling richting het doel van de gasten, maar doelman Dominik Livakovic voorkwam met een sterke reflex dat Fenerbahce achter kwam te staan. In plaats daarvan kwamen de Istanbuler op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkervleugel belandde bij Dzeko, die de bal onmiddellijk naar de rechterkant van het strafschopgebied doorspeelde naar Irfan Can Kahveci. Kahveci (43.) passeerde zijn tegenstander met een schijnbeweging met rechts en scoorde met een laag schot naar de korte hoek de 1-0 voor Fenerbahce voor de rust.

Alanya-coach Erdogan werd van het veld gestuurd

De tweede helft verliep relatief rustig. In de 54e minuut daalde een hoge voorzet van Loide Augusto vanaf de rechtervleugel gevaarlijk neer op het doel van Fenerbahce, waardoor Livakovic de bal opzij moest slaan. Kort daarna nam Fenerbahce een vrije trap via Fred. De hoge voorzet belandde bij Dzeko (56.). De kopbal van de Bosniër schampte de paal en ging over het doel. Toen gebeurde er iets opmerkelijks: Alanyaspor-trainer Ömer Erdogan verstopte de bal achter zijn rug om Fred te beletten een snelle ingooi te nemen. Omdat Erdogan in de eerste helft al een waarschuwing had gekregen voor protesteren, kreeg hij nu de gele-rote kaart voor zijn actie en moest hij naar de tribune. Er gebeurde daarna niet veel meer. Sebastian Szymanski (79.) probeerde het na een mooie solo en een pass van Kahveci met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Karagöz dook naar beneden en had de bal. Hetzelfde beeld in blessuretijd bij de doelpoging van Michy Batshuayi (90+1). Alanya slaagde er niet in om gevaarlijke kansen te creëren en Fenerbahce was tevreden met het behouden van de voorsprong. Terwijl Fenerbahce weer de eerste plaats op de ranglijst bereikt, blijft Alanya steken op zeven punten en zakt naar de elfde plaats.

Opstellingen

Corendon Alanyaspor: Karagöz – Augusto (80. Silva), Bayir, Aliti, Özdemir – Novais (73. Hadergjonaj), Richard, Eduardo (68. Aydin), Janvier, Karaca – Cordova

Fenerbahce: Livakovic – Osayi-Samuel (78. Batshuayi), Becao, Djiku, Kadioglu – Yüksek, Fred, Kahveci (90+4 Yandas), Tadic (78. Kent), Szymanski (89. Akaydin) – Dzeko (78. Oosterwolde)

Doelpunt: 0-1 Kahveci (43.)

Gele kaarten: Richard, Silva (Alanyaspor) – Dzeko, Kahveci, Kadioglu, Tadic, Batshuayi, Djiku (Fenerbahce)

Rode kaarten: Erdogan (59./Trainer Alanyaspor)