Home SüperligTrabzonspor Schalke-huurling Mehmet Can Aydin kan zich voorstellen om bij Trabzonspor te blijven en wil voor Turkije spelen

Schalke-huurling Mehmet Can Aydin kan zich voorstellen om bij Trabzonspor te blijven en wil voor Turkije spelen

door Gökhan

Mehmet Can Aydin

Aan het begin van het seizoen heeft Trabzonspor de jonge rechtsback Mehmet Can Aydin op huurbasis overgenomen van FC Schalke 04 voor 350.000 euro. De Bordeauxrode-Blauwen hebben ook een aankoopoptie van 1,4 miljoen euro voor de 21-jarige speler uit Würselen. De veelvoudige Duitse jeugdinternational verklaarde in een interview met de Turkse pers ter voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen Atakas Hatayspor dat hij nog wat tijd nodig heeft om zich aan te passen, maar graag bij Trabzon wil blijven: “Jonge spelers moeten spelen. Als ik fouten maak, geven mijn coaches me een kans en leren ze me wat nodig is. Ik speel in de verdediging bij Trabzonspor, maar ik wil ook aanvallend spelen, dat wil ik leren. (Jens Stryger) Larsen is een zeer goede speler. Ik ben hier gekomen om te vechten, ik ben hier om deze positie over te nemen. Het gaat nu goed, hopelijk zal het zo doorgaan.”

Vergelijking met Duitsland: Aydin ziet goede ontwikkeling in Turkije

Mehmet Can Aydin benadrukte dat de kwaliteit van het voetbal in Duitsland erg hoog is: “Maar ook de Turkse competitie is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onze tegenstanders zijn ook erg goed. We hebben nu tegen Besiktas gespeeld, (Ante) Rebic speelde aan mijn kant. De kwaliteit in Turkije is ook in de afgelopen vijf tot tien jaar verbeterd, ik voel niet veel verschil. Ik voel me verbonden met Trabzonspor, ik speel voor een grote club, ik ben erg blij hier te zijn. Als Trabzonspor wil, denk ik er natuurlijk over om hier door te gaan.”

Flexibiliteit op het veld als kracht

Aydin, die naar eigen zeggen al twee jaar als rechtsback speelt, ging als volgt verder: “Ik heb zeven, acht jaar als aanvaller gespeeld. Op Schalke heb ik als aanvaller gespeeld. Op dit moment speel ik graag als rechtsback. Ik ben er zeker van dat ik ook op andere posities kan spelen. Maar op dit moment zal ik spelen waar de coach me neerzet, daar werken en het team blijven helpen. Je kunt van elke speler iets leren. Ook van Larsen kan ik iets leren tijdens de training. Ik kan geen speler bij naam noemen, ik probeer van elke speler iets te leren.”

Aanpassing dankzij teamgenoten aanzienlijk makkelijker

Het aanpassingsproces aan het team was niet moeilijk, aldus de jonge speler: “Ik ben erg blij om het team te helpen. We hebben de afgelopen weken zeer goede transfers gedaan. We spelen steeds beter en werken erg goed. Ik kende mijn oudere teamgenoten al voordat ik hier kwam. Ik kende Abdülkadir (Ömür), Eren (Elmali) en Ugurcan (Cakir) van het nationale team. Het was niet moeilijk voor mij om me hier aan te passen. Daar ben ik dankbaar voor, ze hebben me erg geholpen.”

Aydin is enthousiast over Visca, Pepe en de fans

Aydin benadrukte dat het de droom is van elke Turkse speler om voor het nationale team te spelen: “Voor mij is dat zo. Ik zal weer hard aan mezelf werken. Ik hoop dat ik op een dag op het veld zal staan. Mijn droom is om ooit voor het nationale team te spelen.” Aydin verklaarde dat Edin Visca hem erg helpt en zei: “Edin helpt me veel. We praten op het veld. Hij helpt me ook in de verdediging. We spelen heel goed samen met Edin Visca. Natuurlijk is (Nicolas) Pepe ook een geweldige speler. We hebben nog niet veel met Pepe getraind, maar het zou een grote eer zijn om ook met hem te spelen.”

De verdediger herinnerde eraan dat hij van FC Schalke kwam en zei: “De fans van Schalke zijn geweldig. Misschien wel de nummer één in Duitsland. Maar de fans van Trabzonspor zijn anders. Ze houden veel van ons en wij houden van hen en respecteren hen. Trabzonspor kan niet zonder hen bestaan. Ze zijn erg belangrijk voor ons, ik hoop dat we zo zullen doorgaan.”

You may also like

Laat een reactie achter