Home SüperligOverig TFF Fair Play Awards voor Fenerbahce, Galatasaray, Nuri Sahin en Fernando Muslera

TFF Fair Play Awards voor Fenerbahce, Galatasaray, Nuri Sahin en Fernando Muslera

door Gökhan

TFF Fair Play awards

De winnaars van de Fair Play Awards van de Turkse voetbalbond (TFF) voor de maand oktober 2023 zijn door het Fair Play en Sociale Verantwoordelijkheidscomité bepaald. De Fair Play Awards van de Trendyol Süper Lig en de Trendyol 1. Lig worden, zoals eerder aangekondigd, tijdens gala-evenementen in januari en mei uitgereikt, met deelname van de Turkse voetbalfamilie.

De leden van het comité hebben de volgende personen in de categorieën “Meest Eerlijke Trainer“, “Meest Eerlijke Fans“, “Meest Eerlijke Voetballer” en “Meest Eerlijke Club” als waardig bevonden om bekroond te worden, en motiveerden hun beslissing als volgt.

Meest Eerlijke Trainer: Nuri Sahin (Bitexen Antalyaspor)

Motivatie: Sinds het einde van zijn succesvolle carrière als voetballer en het begin van zijn activiteiten als coach wordt hij beschouwd als waardig voor deze onderscheiding vanwege zijn sportieve uitlatingen in zijn toespraken voor en na de wedstrijd, ongeacht de stand, en vanwege zijn respectvolle en voorbeeldige omgang met andere spelers in het voetbal. Bovendien voegden de stemmers toe als motivering dat hij een voorbeeldige persoonlijkheid is die zich ook buiten het voetbalseizoen in de vakantiemaanden inzet voor sociale projecten.

Meest Eerlijke Fans: Galatasaray-fans

Motivatie: Voorafgaand aan de wedstrijd Galatasaray – Besiktas op 21 oktober 2023 werd het thema van 29 oktober, de Dag van de Republiek, in een 3D-choreografie behandeld, uitgevoerd met de deelname van bijna alle fans die het stadion vulden en ongeveer zeven minuten duurde. De Galatasaray-fans werden door de unanieme stemming van de commissieleden als waardig bevonden voor deze prijs voor de choreografie die ze niet voor de wedstrijd, maar voor de 100e verjaardag van de Republiek met inclusieve inhoud hebben gemaakt, met applaus van iedereen op de tribunes, inclusief de uitfans van Besiktas-fans, en voor deze organisatie die iedereen in het stadion en op het scherm op deze speciale dag verenigde.

Meest Eerlijke Voetballer: Fernando Muslera (Galatasaray)

Motivatie: In de derby tussen Galatasaray en Besiktas werd Fernando Muslera, die een mogelijke ernstige blessure voorkwam door de paalinslag van Valentin Rosier te voorkomen door in fracties van een seconde in te grijpen en zijn eigen blessure riskeerde om de tegenstander Valentin Rosier te beschermen, als waardig beschouwd voor de onderscheiding “Meest Eerlijke Voetballer” vanwege deze voorbeeldige actie in naam van Fair Play.

Meest Eerlijke Clubleiding: Bestuur van Fenerbahce

Motivatie: Voor de betekenis en ondersteuning van sociale organisaties en projecten voor sociale verantwoordelijkheid, die bewustzijn creëren, onze sociale en maatschappelijke waarden beschermen en onze voetbal versterken, zoals bijvoorbeeld het verwelkomen van het team van Atakas Hatayspor, een van onze zwaarst door de aardbevingsramp getroffen clubs, met het spandoek “Welkom in je thuis Hatayspor“, het vullen van de tribuneplaatsen met modellen voorafgaand aan de wedstrijd voor het echtpaar Ihsan en Mümtaz, die hun club jarenlang hebben gesteund en in 2013 en 2020 zijn overleden, ter gelegenheid van 1 oktober, de Werelddag van de Ouderen, en het brengen van aarde uit 81 steden en Cyprus naar Kadiköy tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van onze Republiek. Het bestuur van de Fenerbahce Sportclub ontving deze onderscheiding voor de betekenis en ondersteuning die het biedt aan sociale organisaties en projecten met sociale verantwoordelijkheid, die bewustzijn creëren, onze sociale en maatschappelijke waarden beschermen en onze voetbal versterken, zoals het brengen van aarde uit 81 steden en Cyprus naar Kadiköy tijdens de 100-jarige vieringen van onze Republiek.

Ons nationaal vrouwenteam A, dat op 31 oktober 2023 in de wedstrijd tegen Luxemburg in Corum aantrad met het spandoek “Vrede thuis, vrede in de wereld”, werd ook gewaardeerd door het bestuur omdat ze als gastheer de tegenstander voor de wedstrijd begroette met bloemen en een gezamenlijke teamfoto maakte, wat een mooi beeld liet zien namens de voetbalgemeenschap.

You may also like

Laat een reactie achter