Home Nationaal elftal Salih Özcan: “We willen een goed toernooi spelen op het EK 2024”

Salih Özcan: “We willen een goed toernooi spelen op het EK 2024”

door Gökhan

Het Turkse nationale voetbalteam zet zijn voorbereiding voort op de oefenwedstrijd tegen Duitsland op 18 november in Berlijn en de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK in groep D tegen Wales op 21 oktober.

Voor de training op woensdag sprak international Salih Özcan met de aanwezige persvertegenwoordigers op het TFF Hasan Dogan National Team en Training Ground in Riva/Istanbul. Allereerst verklaarde de in Keulen geboren speler dat het een geweldig gevoel voor hem is om met Turkije tegen Duitsland te spelen: “Het is een goed gevoel voor mij omdat ik in Duitsland woon. Wij als team weten dat het een serieus en belangrijk spel is. Ik denk dat het een goede test zal zijn, ook voor de in Duitsland wonende Turken; we verwachten hun steun. Onze fysieke en mentale conditie is goed. Ik denk dat de wedstrijd tegen Duitsland een goed spel zal zijn en dat we een goede wedstrijd zullen spelen.”

Team beschikt over voldoende kwaliteit - Harmonieuze samenwerking met Yüksek

Salih Özcan benadrukte sterk dat het Turkse team over veel kwaliteit beschikt en dat ze dat willen laten zien: “We hebben met trainer (Vincenzo) Montella veel tactische analyses gedaan. Dat was goed voor het team. Vooral tegen Kroatië hebben we erop gelet, en dat is ons gelukt. Het team heeft kwaliteit. Als we goed staan tegen tactisch sterke teams, zullen we de punten pakken. Hopelijk halen we in de laatste kwalificatiewedstrijd drie punten en gaan we als groepswinnaar naar de loting voor het toernooi.

Met zijn middenveldspartner in het centrum, Ismail Yüksek, heeft Özcan naar eigen zeggen een uitstekende samenwerking: “Ismail en ik hebben elkaar goed aangevuld in het spel. Vooral in de laatste twee wedstrijden hebben we succesvol samengespeeld, we hebben het middenveld goed gesloten. Ik ben daar erg blij mee en hoop dat we ook in de volgende twee wedstrijden zo zullen spelen. Ismail ondersteunt me enorm en helpt me veel.

Özcan hoopt op een succesvol EK en veel steun van fans

Op de vraag naar zijn carrièredoelen antwoordde Özcan als volgt: “Ik kijk niet naar de komende twee of drie jaar. Gelukkig gaat het nu goed met me, er zijn geen blessures. Als team willen we een goed toernooi spelen op het EK 2024. Ik denk nu na over wat de toekomst brengt, God weet het. We zijn opgewonden. Ik denk dat het een moeilijk toernooi wordt en de teams zullen sterk zijn. We moeten ook als team zelfverzekerd zijn. We moeten op het veld tactisch slim handelen om tegen sterke teams stand te houden. Ik denk dat we een goed EK kunnen beleven.

Een groot voordeel is de verwachte steun door de Turkse fans in Duitsland: “Het is een heel ander gevoel voor mij. Ik ben daar geboren en opgegroeid, mijn hele familie is daar. Maar het zal ook een goed gevoel zijn voor de in Duitsland wonende Turken. Miljoenen mensen wonen daar. Ik hoop dat we daar hun steun zullen zien. Het wordt een mooi toernooi.

You may also like

Laat een reactie achter