Home SüperligBesiktas Riza Calimbay: “We zullen onze jeugdspelers inzetten”

Riza Calimbay: “We zullen onze jeugdspelers inzetten”

door Gökhan

Besiktas-trainer Riza Calimbay sprak over de aanstaande UEFA Europa Conference League-wedstrijd tegen FC Lugano en legde uit dat ze onder moeilijke omstandigheden naar Zwitserland zijn gereisd:

We zouden graag zelfverzekerd hier zijn aangekomen, maar helaas zijn we een team dat al is uitgeschakeld. Ons enige doel is om de wedstrijd te winnen. We hebben geen andere gedachte. Zelfs als we ontbrekende spelers hebben of andere obstakels, is ons doel altijd om te winnen. We zullen spelen met de beste selectie die we hebben. Toen we aankwamen, waren er ressentimenten. We hebben twee opeenvolgende overwinningen behaald en zijn op de goede weg vergeleken met de moeilijke tijd daarvoor. Als we succesvol spelen tot aan de winterstop, kunnen we de tweede helft van het seizoen goed beginnen.

Schorsingen Beslissing van het bestuur

Calimbay vervolgde zijn woorden: “We hebben vijf spelers uit de selectie verwijderd. Helaas, we willen het niet zeggen, maar we hebben ook veel geblesseerde spelers. We zullen zeker een beroep doen op onze jeugdspelers. Het nieuwe bestuur, met name Samet Aybaba en Feyyaz Ucar, zijn gekomen en hebben zich gedetailleerd geïnformeerd. Ze hebben gesproken en informatie uitgewisseld. Ze hebben besloten om sommige spelers die ze nodig achtten, uit de selectie te halen. Het is niet juist om te zeggen dat met het vertrek van vijf van onze spelers een nieuwe sfeer is gecreëerd. Onze nieuwe leiding heeft zo’n beslissing genomen. Als ze zo hebben gehandeld, hebben ze er zeker over nagedacht. Het teamdiner was ook erg goed en droeg bij aan de moraal van het team.

Destanoglu verwelkomt verjonging binnen de club

Doelman Ersin Destanoglu zei ondertussen het volgende: “We wilden met een duidelijk doel hierheen komen. Helaas is het in de groep niet gegaan zoals we hadden gehoopt. We willen morgen winnen en terugkeren naar ons land. Ik ben blij dat we jonge spelers in onze selectie hebben. Ik denk dat hoe meer jonge spelers we in onze selectie hebben, hoe beter het is voor de toekomst van onze club. Het is zowel voor onze club als voor het voetbal van het land heel belangrijk dat de jonge spelers de kansen die ze krijgen, benutten. Als doelman hebben we het nadeel dat de voorste spelers constant wisselen. We moeten ons best doen op het veld, de situatie is niet goed voor ons. We moeten de wedstrijden winnen.

You may also like

Laat een reactie achter