Home Süperlig Wanneer gaat de Süper Lig weer van start? TFF maakt bekend!

Wanneer gaat de Süper Lig weer van start? TFF maakt bekend!

door Gökhan

Mehmet Büyükeksi, de president van de Turkse voetbalbond (TFF), kondigde na de bestuursvergadering van de bond aan wanneer de competities in Turkije zullen worden hervat. Büyükeksi verklaarde dat de competities op dinsdag 19 december zullen beginnen. De Trendyol Süper Lig wordt hervat met de 17e speelronde. De wedstrijden van de 16e speelronde, die oorspronkelijk dit weekend gespeeld zouden worden, worden op 10 januari ingehaald.

Over de situatie van MKE Ankaragücü in de competitie zei Büyükeksi: “De TFF heeft commissies. De voorzitter van de juridische commissie van de TFF verwijst elke week na de wedstrijden naar de tuchtcommissie. De nodige verwijzingen zijn gisteren uitgesproken. De TFF is niet bevoegd om een beslissing in deze kwestie te nemen. De bevoegdheid ligt bij de onafhankelijke PFDK (Disciplinaire Commissie). Deze zal ook morgen bijeenkomen. De beslissing wordt donderdag bekendgemaakt.

Büyükeksi verklaarde dat hij gelooft dat Halil Umut Meler zijn dienst zal voortzetten: “Halil Umut Meler is een scheidsrechter die zowel bij de UEFA als de FIFA zeer geliefd is. We verwachten dat hij zal deelnemen aan EURO 2024. Het is momenteel geen onderwerp dat hij als scheidsrechter zal stoppen.

Büyükeksi verklaarde tot slot dat naast geldboetes en uitsluitingen van wedstrijden ook aanvullende sancties kunnen worden opgelegd en zei: “We zijn van plan om naast de tijdelijke uitsluiting van wedstrijden en geldboetes aanvullende sancties in te voeren om de herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen. In onze onderhandelingen met de ministeries zal de TFF haar plaats innemen om de nodige wijzigingen in de relevante wetgeving aan te brengen.

You may also like

Laat een reactie achter