Home Europa Wat verdient Fatih Terim? – Fatih Terim: “Waar ik ook ga, ga ik heen om te winnen”

Wat verdient Fatih Terim? – Fatih Terim: “Waar ik ook ga, ga ik heen om te winnen”

door Gökhan

Wat verdient Fatih Terim?

Na zijn aankomst in Athene sprak Fatih Terim over zijn nieuwe baan als trainer van Panathinaikos Athene: “Ik hoefde niet lang na te denken en heb meteen ja gezegd. We willen als Panathinaikos het kampioenschap winnen.

Terim benadrukte dat de Atheners al vele jaren geen kampioenstitel meer hebben gewonnen en zei: “Waar ik ook ga, ga ik heen om te winnen, en ik onderteken niet alleen op papier, maar met mijn hart. Deze instelling zal ik ook in deze competitie handhaven. Er is rivaliteit tussen vier teams, onze tegenstanders hebben veel kwaliteit en zijn sterk, ik respecteer ze. We willen het kampioenschap, we willen succes in Europa, dus de doelen zijn zeer duidelijk. We hadden een vergadering met de president daarover. Ik volg de Griekse competitie, ik ken Panathinaikos, Olympiakos (Piraeus) en AEK (Athene), ik ken alle teams. Ik wil het team zo snel mogelijk leren kennen en zien wat ons ontbreekt om eraan te werken.

Het salaris en het trainersstaf van Terim

De overstap naar het buurland van Turkije werd door de 70-jarige als volgt toegelicht: “Ik ben aan de andere kant van het water, ik heb in een van deze twee landen gewerkt die zo’n lange historische vriendschap hebben en heel dicht bij elkaar staan, en nu werk ik in het andere land.

Terim verklaarde verder dat hij tijdens zijn tijd bij het nationale team en bij Galatasaray vaak in Griekenland was en Griekse teams heeft leren kennen, en benadrukte dat hij voorstander is van het voortzetten van de vriendschappelijke sfeer tussen Turkije en Griekenland. Terim herinnerde eraan dat hij en Ergin Ataman, de hoofdcoach van het basketbalteam van Panathinaikos, eerder op hetzelfde moment in Italië hadden gewerkt, en zei: “We zullen er alles aan doen zodat de twee succesvolle trainers deze keer in Griekenland onder het dak van Panathinaikos kunnen werken.

Terim zal vanavond zijn eerste trainingssessie met Panathinaikos voltooien.

Tot het team van de ervaren trainer behoren blijkbaar Necati Ates, Tugberk Tanrivermis, Mert Cetin en Eray Sözen. Als opvolger van de ontslagen Ivan Jovanovic ontvangt Terim naar verluidt een vergelijkbaar jaarsalaris als zijn voorganger, dat naar verluidt op 900.000 euro ligt. Naar verluidt zal Terim vanwege zijn contract van 1,5 jaar 500.000 euro ontvangen voor de rest van het seizoen.

You may also like

Laat een reactie achter