Home Nationaal elftal Montella: “Een prachtige dag voor mij, ik ben erg blij”

Montella: “Een prachtige dag voor mij, ik ben erg blij”

Vincenzo Montella, de coach van het nationale voetbalteam, dat Letland met 4-0 versloeg in de UEFA Euro 2024-kwalificatiewedstrijden Groep D, verklaarde: "Het is een prachtige dag voor mij, ik ben erg blij."

door Gökhan

Tijdens een persconferentie in het Konya Büyükşehir Stadion, waar de wedstrijd werd gespeeld, deelde Montella zijn grote trots. Hij was tevreden over de prestatie van zijn spelers en zei: “Het is een prachtige dag voor mij, ik ben erg blij. Wat de wedstrijd betreft, zijn er enkele punten die we moeten verbeteren. Ik heb ze opgemerkt en we zullen eraan werken. We zullen ons voorbereiden om al onze doelen te bereiken.”

Toen Montella werd herinnerd aan de mogelijke tegenstanders in pot één voor Turkije in het EK 2024, dat zal plaatsvinden in Duitsland, zei hij: “Ik had hierover geen berekeningen gemaakt. Want ons eerste doel was om Duitsland te bereiken. Daarna zal onze honger uiteraard groter worden. Want we kunnen ook strijden om eerste te worden.”

Dank aan de fans

Toen een journalist vroeg naar het effect van de sfeer in het stadion op het team, zei Montella: “Ik wil onze fans van harte feliciteren en bedanken. Omdat, als je kijkt, zelfs als we het soms moeilijk hadden in de wedstrijd, ze op het veld een beetje als de twaalfde man fungeerden. Ik heb hier vroeger een paar keer getuige van mogen zijn. Vandaag, direct aan de zijlijn, was het echt ongelooflijk. Daarom wil ik zeer bedanken.”

"Omdat we weten dat we beter kunnen"

Ondanks de overtuigende overwinning werd Montella gevraagd waarom het team in de tweede helft op sommige momenten druk van de tegenstander ervoer, waarop hij antwoordde: “Na 1-0 vertraagden we het ritme en trokken we ons terug. Dat kunnen we verbeteren. Omdat we weten dat we beter kunnen. Daarom zullen we hier zeker aandacht aan besteden.”

Montella was ook te spreken over de prestatie van nationale speler Abdülkerim Bardakcı en benadrukte dat de speler een uitstekende prestatie leverde in deze wedstrijd.

You may also like

Laat een reactie achter