Home SüperligGalatasaray Galatasaray dient officiële klacht in bij de UEFA – Is er een fout gemaakt tijdens de wedstrijd?

Galatasaray dient officiële klacht in bij de UEFA – Is er een fout gemaakt tijdens de wedstrijd?

Galatasaray heeft bij de UEFA Disciplinaire Commissie een klacht ingediend tegen Antonio Nobre, de scheidsrechter van de UEFA Champions League-wedstrijd waarin Galatasaray met 1-2 verloor van FC Bayern München.

door Gökhan

Galatasaray betoogt dat het VAR-protocol tijdens de Champions League wedstrijd is geschonden. De beslissingen van de Portugese scheidsrechter waren omstreden, en Galatasaray-coach Okan Buruk reageerde herhaaldelijk op de tijdens de wedstrijd genomen beslissingen.

Buruk kreeg echter ook kritiek vanwege zijn gedrag. Ongenoegen over de beslissingen van Nobre, die voor het eerst in zijn carrière een Champions League-wedstrijd leidde, heeft het bestuur van Galatasaray nu officieel een klacht ingediend bij de UEFA Disciplinaire Commissie.

Schending van het VAR-protocol oorzaak van nederlaag

Volgens de Turkse krant “Sabah” is Galatasaray van mening dat het VAR-protocol is geschonden bij de buitenspelpositie van Harry Kane. In het rapport staat dat Galatasaray een vijf pagina’s tellend speciaal dossier heeft voorbereid met betrekking tot de betwiste positie en dit aan de UEFA Disciplinaire Commissie heeft voorgelegd. Bovendien werd benadrukt in het bericht dat Nobre geen verdere opdrachten zal krijgen in de Champions League.

Wat is er gebeurd?

Toen Harry Kane in de 80e minuut de bal in het doel schoot, ging de vlag voor buitenspel omhoog door de assistent-scheidsrechter. In de tussentijd crashte het VAR-systeem en kon de positie niet op het scherm aan de zijlijn worden getoond. Volgens het protocol moest Nobre de beslissing van de grensrechter volgen, omdat de lijn niet op het scherm kon worden weergegeven, maar hij keurde het doelpunt goed nadat hij tweemaal met Tiago Martins en Juan Martinez in de VAR-kamer had gesproken.

You may also like

Laat een reactie achter