Home SüperligOverig Einde van een tijdperk in het Turks voetbal: Bursaspor in de problemen…

Einde van een tijdperk in het Turks voetbal: Bursaspor in de problemen…

Clubvoorzitter Recep Günay gaf in een interview met bursasporbugün toe dat ze een moeilijke periode doormaken en op het punt staan te sluiten.

door Gökhan

Bursaspor, de 5e kampioen van de Trendyol Süper Lig, staat op de rand van sluiting. Het team uit Bursa, dat ooit stormachtige successen kende in de Süper Lig, strijdt momenteel om in de TFF 2. Lig te blijven.

Clubvoorzitter Recep Günay

Grote namen uit Bursa hebben zich verzameld bij de TFF. Daar bespreken we Bursaspor. We proberen de transfermarkt te openen. Als dat niet lukt, zijn we afhankelijk van de spelers hier. Ze weten dat en trekken zich er niets van aan. Het is niet eenvoudig om de markt te openen. We hebben juridisch en economisch stappen ondernomen. Dit is niet iets dat in één dag kan worden opgelost. Er zijn zoveel opgehoopte problemen dat je dat niet in twee dagen kunt oplossen. Eerlijk gezegd, gezien de documenten die voor ons liggen, is het duidelijk waarom de club op het punt staat te sluiten. De overlevingskans van Bursaspor is nul. We hebben al een straf opgelegd gekregen. Financieel kunnen we dit niet oplossen. We proberen deze straf juridisch ongedaan te maken. We hebben niet één, maar drie termijnen straf. Er is zelfs meer. We hebben ook een voorstel gedaan met betrekking tot de straf van puntenaftrek en zijn het daarover eens geworden. Als we dit kunnen oplossen, wordt ook de puntenaftrek opgelost. We vechten tegen deze zaken. We proberen de toekomst van de club te redden. We hebben klachten ingediend bij de UEFA, CAS en de TFF. Laten we de publieke opinie vormen zodat de Bursaspor-gemeenschap sterk staat tegenover de TFF. Hun beslissing zal bepalen of de club blijft bestaan of sluit. De beslissing wordt volgende week bekendgemaakt. Als de Bursaspor-gemeenschap groot is, zal deze beslissing in het voordeel van onze club uitvallen.

Voorzitter Recep Günay voegde eraan toe: “We hebben meer gedaan dan we konden. Zelfs ons jeugdteam reist met het vliegtuig naar uitwedstrijden. Ons A-team verblijft in de beste vliegtuigen en hotels. Als bestuur hebben we gedaan wat nodig is, zelfs als het boven onze kracht gaat. We hebben tot nu toe geen enkele schuld aan de club toegeschreven. Er is geen afsluiting van elektriciteit of water geweest. Wat hadden we anders moeten doen om ervoor te zorgen dat het team niet in deze positie zou verkeren? We zijn meer bedroefd en boos dan wie dan ook. Laat ons de juiste weg zien en we zullen het doen. Of laat anderen het doen. Of kom en doe het zelf. Bursaspor heeft een schuld van 1,5 miljard TL. Er zijn beslagen… Stel dat we vandaag stoppen. Aan het einde van de maand moeten we belasting betalen. We hebben een aanmaning van de TFF ontvangen. Er zijn straffen voor puntenaftrek en terugtrekking uit de competitie van de TFF. Terwijl we hiermee worstelen, kunnen we niet gewoon vertrekken. Vertrekken is gemakkelijk… En dan zul je vragen ‘waar zijn jullie nu naartoe?’ Speel niet zo met mensen. Dit is niet zo eenvoudig.

You may also like

Laat een reactie achter