Home SüperligGalatasaray Okan Buruk bekritiseert scheidsrechter en veld – Demirel prijst inzet van zijn spelers

Okan Buruk bekritiseert scheidsrechter en veld – Demirel prijst inzet van zijn spelers

door Gökhan

Galatasaray laat dure punten liggen

Na de 1-2 nederlaag in Mersin tegen Atakas Hatayspor en de eerste seizoensnederlaag in de competitie heerste er teleurstelling bij Galatasaray. Trainer Okan Buruk bekritiseerde echter enkele beslissingen van het scheidsrechtersduo, die de Turkse kampioen meer dan één strafschop hadden kunnen kosten:

Ik feliciteer Hatayspor, ze hadden een plan en de juiste spelers, en ze hebben het uitgevoerd. We hadden de bal van begin tot eind van de wedstrijd. Het veld was slecht, niet geschikt voor passes. We hadden het spel sneller moeten maken, we hadden meer kansen kunnen creëren. We hebben onder onze kwaliteit gespeeld, er zijn strafschoppen niet gegeven en niet voor ons geëvalueerd. Het spijt ons dat we hebben verloren. We feliciteren de tegenstander. We zullen proberen het in de volgende wedstrijden beter te doen. Momenteel heerst er een hoog tempo met veel wedstrijden in korte tijd. Het is moeilijk om constant te winnen bij dit tempo. Het spijt ons dat we niet konden winnen.

Demirel schrijft de overwinning toe aan de vastberadenheid van zijn spelers

Aan de andere kant was Hatay-coach Volkan Demirel zeer tevreden over de prestaties van zijn spelers en het resultaat: “Vandaag hebben mijn spelers technisch en tactisch alles gegeven. Dat kunnen we niet altijd doen. In de wedstrijden tegen Kayserispor en Pendikspor is dat niet gelukt. Vandaag hebben we een wedstrijd gewonnen met de wil van de spelers. Ze hebben de tactiek die we ze hebben voorgelegd goed uitgevoerd. Ik heb dit team opgebouwd, dat zeg ik met trots. Gedurende het seizoen zullen er nederlagen zijn. Het is een team dat uit het niets is ontstaan. In de eerste 8 weken zijn we uitgegroeid tot een respectabel team. Toen hebben we drie wedstrijden verloren, ik zie dat als een ongeluk. De wedstrijd van vandaag was erg belangrijk. Met de overwinning hebben we laten zien wat voor een goed team Hatayspor is. Ik had gezegd dat we een aandeel in de wedstrijd konden hebben.

Ziyech en Mertens aan het woord

Hakim Ziyech (Rechtsbuiten, Galatasaray): “Eerlijk gezegd hebben we vandaag al onze kansen benut. We hadden drie, vier kansen, het had er anders uit kunnen zien als we een doelpunt hadden gescoord. We moeten betere beslissingen nemen in het spel. Als we ze beter evalueren, kunnen we doelpunten maken.

Dries Mertens (Middenvelder, Galatasaray): “Natuurlijk is het niet makkelijk om te praten na zo’n wedstrijd. We hebben tien wedstrijden op rij gewonnen en vandaag verloren. We kunnen zeggen dat het jammer is voor het hele proces. Misschien was wat we vandaag hebben gedaan niet genoeg. We moeten doorgaan. Ze hadden ook een goede wedstrijd en hebben het resultaat behaald.

You may also like

Laat een reactie achter