Home SüperligBesiktas Conference League: FC Lugano – Besiktas | Voorbeschouwing

Conference League: FC Lugano – Besiktas | Voorbeschouwing

Morgenavond om 21.00 uur staat Besiktas voor de zesde en laatste wedstrijd van Groep D in de UEFA Europa Conference League, waarbij ze het opnemen tegen de Zwitserse vertegenwoordiger Lugano.

door Gökhan

Prestige wedstrijd voor Besiktas

De reis van de Zwarte Adelaar in de Conference League begon in de tweede kwalificatieronde. Ze schakelden Tirana uit Albanië, Neftçi Bakü uit Azerbeidzjan en Dinamo Kiev uit Oekraïne uit om de groepsfase te bereiken.

In de eerste groepswedstrijd speelden de zwart-witten gelijk met 1-1 tegen Club Brugge op verplaatsing, maar verloren ze met 3-2 van het Zwitserse team Lugano in hun tweede wedstrijd thuis.

Besiktas verloor met 3-1 van Bodo/Glimt in Noorwegen en leed opnieuw een nederlaag van 2-1 tegen hen op eigen terrein. De laatste nederlaag kwam thuis tegen Club Brugge, waar Besiktas met 5-0 verloor, waarmee een einde kwam aan hun Europese avontuur.

Met de wedstrijd tegen Lugano zal Besiktas hun 242e optreden in Europese competities hebben.

In de afgelopen 241 wedstrijden behaalde het zwart-witte team 90 overwinningen, speelde het 48 keer gelijk en leed het 103 nederlagen. Besiktas scoorde in deze wedstrijden 318 keer, terwijl ze 365 doelpunten incasseerden.

You may also like

Laat een reactie achter