Home SüperligFenerbahce Conference League: Fenerbahce – FC Spartak Trnava | Voorbeschouwing

Conference League: Fenerbahce – FC Spartak Trnava | Voorbeschouwing

Morgenavond staat Fenerbahce tegenover het Slovaakse Spartak Trnava in de zesde en laatste wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. De wedstrijd begint om 18:45 en wordt geleid door Aleksandar Stavrev.

door Gökhan

Fenerbahce - Spartak Trnava

Fenerbahce heeft dit seizoen in de kwalificaties en groepswedstrijden van de UEFA Europa Conference League de eerste negen wedstrijden gewonnen, maar de laatste twee duels verloren. Met 9 punten in de groep staat het team nu op de derde plaats, na nederlagen tegen Ludogorets (2-0) in Bulgarije en Nordsjaelland (6-1) in Denemarken.

De eerste twee teams in de groep, Nordsjaelland en Ludogorets, zullen elkaar ontmoeten in Bulgarije. Als Fenerbahce Spartak Trnava verslaat, gaan ze door naar de volgende ronde.

In het geval van een gelijkspel tussen Ludogorets en Nordsjaelland kan Fenerbahce de groep als leider afsluiten door zelf te winnen.

Als de wedstrijd tegen Spartak Trnava eindigt in een gelijkspel, zal Fenerbahce hopen op een nederlaag van Ludogorets tegen Nordsjaelland om de tweede plaats in de groep veilig te stellen.

Spartak Trnava, dat in de competitie 5 wedstrijden heeft gespeeld, met 4 nederlagen en 1 gelijkspel, zal zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen in Kadıköy spelen.

Fenerbahce keerde terug uit Trnava met een 2-1 overwinning in de tweede wedstrijd van de groepsfase.

Fenerbahçe mist 2 spelers tegen Spartak Trnava

Fenerbahce zal het moeten stellen zonder de geblesseerde Becao en Zajc in de wedstrijd tegen Spartak Trnava.

Serdar Aziz en Mert Hakan Yandaş trainen al een tijdje met het team, maar het is aan de technische staf om te beslissen of ze in de wedstrijdselectie worden opgenomen, afhankelijk van hun vorm.

Coach İsmail Kartal plant om zijn ideale elftal het veld op te sturen na de nederlagen tegen Ludogorets en Nordsjaelland, waardoor Fenerbahçe op de derde plaats in de groep belandde.

Na de 3-1 overwinning op Besiktas lijkt de moraal in het team weer op te leven. De enige verwachte verandering in de basisopstelling zou kunnen zijn dat Samet Akaydın, die niet op de UEFA-lijst staat, de plaats inneemt van de geblesseerde speler. De verdedigende combinatie Djiku-Oosterwolde staat klaar als vervanging.

Tadic en Szymanski spelen hun 27e wedstrijd van het seizoen

Ismail Kartal zal naar verwachting zijn twee meest gebruikte spelers van het seizoen, Tadic en Szymanski, in de basisopstelling opstellen tegen Spartak Trnava.

Dusan Tadic en Sebastian Szymanski hebben dit seizoen in alle 26 gespeelde wedstrijden in de competitie en Europa speeltijd gekregen, waarbij ze opvielen door hun doelpunten en assists.

Tadic heeft dit seizoen in officiële wedstrijden 11 doelpunten gescoord en 7 assists gegeven, waarmee hij betrokken was bij 18 doelpunten. Szymanski heeft in 26 wedstrijden 11 doelpunten gescoord en 10 assists gegeven.

You may also like

Laat een reactie achter