Home SüperligBesiktas Chaos bij Besiktas.. Fans woedend na verlies tegen Lugano

Chaos bij Besiktas.. Fans woedend na verlies tegen Lugano

door Gökhan

Chaos bij Besiktas

Beşiktaş, die aanvankelijk met 2-0 voorstond tegen Lugano, verloor de wedstrijd met 3-2, wat tot grote woede leidde bij de fans. De fans van Besiktas uitten zeer scherpe kritiek op het team, terwijl ze de spelers van Lugano, die dit seizoen voor het eerst in Europa wonnen, toejuichten en na 90 minuten ‘oley’ zongen. İbrahim Üzülmez, een legendarische naam van Beşiktaş, slaagde erin de fans die wilden dat de spelers naar het stadion kwamen en niet vertrokken, te overtuigen.

In de tweede wedstrijd van de UEFA Europa Conference League Groep D verloor Beşiktaş met 3-2 van Lugano op eigen terrein. Met deze nederlaag eindigde de serie van de Black Eagles in Europa. Tot de wedstrijd tegen Lugano dit seizoen hadden de “Zwart-Witten” geen van hun 7 Europese wedstrijden verloren, maar deze nederlaag betekende het einde van die reeks. In het seizoen 2010-2011 had de “Zwart-Witten” een record van 8 opeenvolgende Europese wedstrijden zonder verlies in de UEFA Europa League, maar deze reeks eindigde met een 3-1 nederlaag tegen Porto.

ROSIER'S 6E RODE KAART

Valentin Rosier, de Franse rechtsback van Besiktas, werd in de 61e minuut van de wedstrijd uitgesloten met een rode kaart na zijn tweede gele kaart. De succesvolle rechtsback, die zijn vierde seizoen speelt, werd voor de zesde keer bestraft met een rode kaart door scheidsrechters en werd de op één na buitenlandse speler met de meeste rode kaarten in de clubgeschiedenis. Ricardo Quaresma, de Portugese ster van Beşiktaş, staat bovenaan met 9 rode kaarten.

PRESIDENT BÜYÜKEKŞİ VERLIET HET STADION

De wedstrijd werd bijgewoond door de Minister van Jeugd en Sport Dr. Osman Aşkın Bak en de Voorzitter van de Turkse Voetbalfederatie Mehmet Büyükekşi, evenals Ahmet Nur Çebi, de president van Besiktas, vanuit de protocoltribune. Na scheldpartijen van de Beşiktaş-fans verliet TFF-voorzitter Büyükekşi het stadion voordat de eerste helft was afgelopen, waarbij hij zijn ongenoegen uitte.

'Yönetim Istifa' RIEPEN ZE, EN ZE VERLIETEN DE TRIBUNE NIET

De Beşiktaş-tribunes uitten hun ongenoegen over de nederlaag door president Ahmet Nur Çebi en het bestuur op te roepen om af te treden. De teleurgestelde fans verlieten na afloop van de wedstrijd niet hun plaatsen in het stadion en bleven hun ongenoegen uiten.

ZE LIETEN DE SPELERS VAN LUGANO 'OLEY' ZINGEN

Na het laatste fluitsignaal bleven de fans die het stadion niet verlieten en die de spelers vroegen om terug te komen en te spelen, opvallen. Tegelijkertijd lieten de fans van Besiktas de spelers van Lugano juichen en zongen ‘Oley” voor het team. Lugano wist voor het eerst een Europese wedstrijd te winnen.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ OVERTUIGDE HEN

İbrahim Üzülmez, een legendarische figuur van het Beşiktaş-team, sprak met de fans terwijl hij de wedstrijd Beşiktaş-Lugano volgde vanuit de loge van zijn vriend en terwijl hij niet het stadion verliet en vroeg aan de spelers om terug te komen en het veld op te gaan, en hij slaagde erin de fans te overtuigen om het stadion te verlaten.