Home SüperligBesiktas Conference League: Besiktas verliest met 2-3 van FC Lugano

Conference League: Besiktas verliest met 2-3 van FC Lugano

door Gökhan

Besiktas 2 - 3 FC Lugano

In de tweede groepswedstrijd van de UEFA Europa Conference League verloor Besiktas met 2-3 van FC Lugano uit Zwitserland, ondanks een tussenstand van 2-0. De wedstrijd begon aanvankelijk traag en met weinig tempo. Het duurde even voordat de toeschouwers de eerste noemenswaardige kans zagen. Na een voorzet vanaf de rechtervleugel kwam Lugano’s Zan Celar (16.) gevaarlijk voor het doel om te schieten. De Sloveen schoot echter over de lat. Kort daarna had Besiktas bijna een grote kans gehad als Vincent Aboubakar (18.) de bal op de rand van het strafschopgebied naar de vrijstaande Rashid Ghezzal had kunnen passen. Maar de Kameroener raakte de enige overgebleven verdediger van de gasten, waardoor een kans van 100 procent verloren ging.

Ghezzal met een mooie voorzet - Aboubakar met een prachtige kopbal

Aan de andere kant probeerde Mattia Bottani (20.) het met een hard schot van buiten het strafschopgebied. De bal vloog echter over de dwarslat. In de 37e minuut dribbelde Ghezzal langs zijn tegenstander aan de rand van het strafschopgebied en schoot moedig met zijn sterke linkerbeen. Lugano’s doelman Amir Saipi kon de bal maar net tot een hoekschop verwerken en voorkwam een doelpunt. Maar slechts 60 seconden later zag het er anders uit. Opnieuw was Ghezzal het middelpunt van de aanval van de gastheren. De Algerijn kwam over de rechtervleugel en gaf precies in de zestienmeter naar Aboubakar (38.), die met een geweldige, doelgerichte kopbal het 1-0 voor Besiktas markeerde. Kort voor de pauze miste Lugano-aanvoerder Jonathan Sabbatini (44.) van dichtbij een kans voor de Zwitsers toen hij de bal over het doel van de thuisploeg kopte. Met 1-0 ging het naar de kleedkamers.

Aboubakar met een tweede doelpunt - Rosiers rode kaart verandert de gang van zaken

Vroeg in de tweede helft maakte Besiktas het 2-0. Een slechte terugspeelbal bij Lugano werd een assist voor Aboubakar, die alleen op doel afliep en de bal met een geplaatst schot laag links in de hoek schoot. Alles leek op een overwinning voor Besiktas. Maar toen kreeg rechtsback Valentin Rosier (61.) plotseling de gele-rode kaart. Beide waarschuwingen waren op zijn minst twijfelachtig, maar deze beslissing zou het spel veranderen. De passieve en defensieve speelstijl en de wissels van coach Senol Günes deden de rest. Eerst kon BJK-reservekeeper Ersin Destanoglu nog twee kansen pareren in de 61e en 63e minuut, waarbij de lat ook een keer hielp. Maar toen viel het eerste tegendoelpunt, braken ook alle dammen in de verdediging van de zwart-witten.

Lugano keert het spel in tien minuten

In de 81e minuut slaagde de verdediging van de thuisploeg er niet in de bal weg te werken. De ingebrachte Ignacio Aliseda schoot in het strafschopgebied en scoorde de aansluitingstreffer van 1-2. Slechts enkele minuten later gaf Allan Arigoni halfhoog voor in het strafschopgebied, waar de eveneens ingevallen Shkelqim Vladi (86.) de bal rechtstreeks nam en de gelijkmaker van 2-2 scoorde. En het duurde niet lang voordat het winnende doelpunt voor de gasten viel. En deze was tekenend voor de gang van zaken in de wedstrijd. Na een hoekschop kwam Anto Grgic (90.) tot een schot in het strafschopgebied. De bal ketste af op het hoofd van Eric Bailly en werd onhoudbaar voor Destanoglu in het doel afgebogen, zodat Lugano uiteindelijk met 3-2 won in Istanbul. De vele BJK-fans protesteerden op de tribunes en eisten luidkeels het aftreden van het bestuur.

Opstellingen

Besiktas: Destanoglu – Rosier, Bailly, Colley, Masuaku – Hadziahmetovic, Ucan (82. Onana), Oxlade-Chamberlain (66. Muleka) – Ghezzal (66. Bulut), Tosun (46. Rashica), Aboubakar (78. Zaynutdinov)

FC Lugano: Saipi – Espinoza (74. Cimignani), Mai, Hajrizi (74. Vladi), Hajdari (66. Arigoni) – Sabbatini (66. Aliseda), Grgic, Bislimi (66. Macek) – Steffen, Bottani, Celar

Doelpunten: 1-0 Aboubakar (38.), 2-0 Aboubakar (52.), 1-2 Aliseda (81.), 2-2 Vladi (86.), 2-3 Bailly (90./eigen doelpunt)

Geel-rode kaart: Rosier (61./Besiktas)

Gele kaarten: Rosier (Besiktas) – Bottani (Lugano)