Home Nationaal elftal TFF: Hamit Altintop over Montella, Avci en Terim

TFF: Hamit Altintop over Montella, Avci en Terim

door Gökhan

Hamit Altintop

Hamit Altintop, bestuurslid van de Turkse voetbalbond (TFF) verantwoordelijk voor het nationale voetbalteam, sprak op “Lider Haber TV” over de benoeming van Vincenzo Montella als bondscoach van het Turkse nationale team en waarom namen als Fatih Terim en Abdullah Avci niet werden verkozen.

Op de vraag waarom er voor een buitenlandse trainer werd gekozen, ondanks beweringen dat er een overeenkomst was met Abdullah Avci en gesprekken met Fatih Terim hadden plaatsgevonden, antwoordde Altintop als volgt: “Al deze vragen zullen worden beantwoord tijdens de persconferentie op woensdag om 14:00 uur (lokale tijd). Maar ik wil iets zeggen: Ja, het is waar. Ik ben betrokken bij deze activiteiten, dat is een van de redenen waarom ik hier ben. Maar zoals u weet, in alles wat institutioneel is in Turkije, waar een president is, waar een bestuur is, neemt niet één persoon de beslissingen. U weet dat waarschijnlijk ook. Daarom zullen we op woensdag alle vragen beantwoorden met onze beoordelingen en verklaringen.”

De beslissing rust op meerdere schouders

Er waren berichten over overeenkomsten met Avci en Terim waarvan werd afgestapt. De 40-jarige functionaris van de voetbalbond beschreef het selectieproces van de nieuwe bondscoach als volgt: “Kijk, ik zeg het nogmaals, er waren vier, vijf namen die in aanmerking kwamen als kandidaten. Ze werden geïnterviewd en er werd met hen gesproken. Toen werd dit op tafel gelegd. Toen werd de beslissing genomen. Dus eigenlijk is het zoals altijd. Dat is het juiste werk. Wat is onze prioriteit, hoe kunnen we succes hebben? Wat waren de elementen die het team en onze spelers vooruit konden helpen? Dit zullen we allemaal uitleggen op woensdag. U zult waarschijnlijk ook instemmen dat uitspraken zoals iemand heeft dit gezegd, iemand heeft dat gezegd, ons niet verder helpen. Helpen de onderwerpen waarover we nu praten het voetbal op enige manier vooruit? Brengen ze het voetbal vooruit?”

Terim is een icoon, maar de keuze van de trainer is gebaseerd op de huidige behoeften

Altintop voegde eraan toe over Fatih Terim: “Is er iets natuurlijkers dan sympathie voor Fatih Terim in dit land? Fatih Terim is al 30 jaar trainer. Hij is de meest succesvolle trainer in onze geschiedenis. Hij is de trainer die de meeste spelers heeft opgeleid. Een trainer die de UEFA Cup heeft gewonnen. We zijn nu bezig met een evaluatie. We proberen nu te handelen. Is het mogelijk dat we persoonlijk handelen of aan onszelf denken?”, aldus Altintop.

You may also like

Laat een reactie achter