Home Süperlig Mehmet Buyukeksi spreekt over Super Cup finale – doet hele belangrijke uitspraken!

Mehmet Buyukeksi spreekt over Super Cup finale – doet hele belangrijke uitspraken!

Turkse voetbal Federatie President Mehmet Büyükekşi sprak over de Super Cup-wedstrijd tussen Fenerbahçe en Galatasaray, waarbij hij verklaarde: "Dit is de eerste stap van een visionaire benadering"

door Gökhan

Visie op Super Cup

Turkse voetbal Federatie President Mehmet Büyükekşi sprak over de Super Cup-wedstrijd tussen Fenerbahçe en Galatasaray, waarbij hij verklaarde: “Dit is de eerste stap van een visionaire benadering. We gaan daar niet alleen voor inkomstenbronnen, maar ook voor de belangen van het Turkse voetbal. Ons doel is om Turkse voetbalteams naar de wereldwijde schijnwerpers te brengen en bij te dragen aan hun merken en spelers op het wereldtoneel.

Aanpak van Wales-wedstrijd

Büyükekşi sprak ook over de wedstrijd van het nationale team tegen Wales in de kwalificaties voor het Europees kampioenschap 2024 en verklaarde: “We willen een goed resultaat behalen in de wedstrijd tegen Wales en voor het eerst in onze geschiedenis als groepsleider doorgaan. Sinds we aan de macht zijn, hebben we tegen de spelers gezegd dat ons doel niet alleen is om deel te nemen aan het Europees kampioenschap van 2024. Ons doel is om succesvol te zijn in dit kampioenschap dat in Duitsland wordt gehouden. Duitsland is het land met de op een na grootste Turkse bevolking na Turkije. In dit toernooi, waar we als thuis zullen spelen, is onze eerste prioriteit doorgaan vanuit de groepsfase en daarna de Turkse natie hoop geven voor grotere doelen.

Buitenlandse wedstrijden

Büyükekşi gaf ook commentaar op de Super Cup-finale tussen Fenerbahçe en Galatasaray: “In augustus hebben we beide finalisten gevraagd en toestemming gekregen om deze wedstrijd in het buitenland te spelen. En we begonnen met verschillende landen te bespreken. Saoedi-Arabië is vanwege de strategieën voor het hosten van finales van veel landen, waaronder Italië en Spanje, vanwege de investeringen in spelers en voetbal, zowel financieel als qua totaal kijkbaarheid, een grote sprong voorwaarts gemaakt.

Visionaire Stap

Over de Super Cup-finale zei Büyükekşi verder: “Om de viering van het 100-jarig bestaan van de Republiek Turkije vol vreugde wereldwijd te delen, hebben we besloten om de Super Cup in december en het Wereldclubkampioenschap in augustus 2024 te organiseren in Saoedi-Arabië, dat het meest aantrekkelijke bod heeft gedaan en ook de Italiaanse en Spaanse Koning Bekers in januari 2024. We hebben dit besluit in overleg met beide clubs genomen. Hoewel sommige dingen die we hebben gezegd op sommige sociale-mediakanalen verkeerd zijn weergegeven en buitengewoon verkeerde percepties hebben veroorzaakt, is dit de eerste stap van een visionaire benadering. We gaan daar niet alleen voor inkomstenbronnen, maar ook voor de belangen van het Turkse voetbal. Ons doel is om Turkse voetbalteams naar de wereldwijde schijnwerpers te brengen en bij te dragen aan hun merken en spelers op het wereldtoneel.

Hervorming van Arbitrage

Op de vraag over scheidsrechters antwoordde Mehmet Büyükekşi: “Het is een ander verhaal om onze scheidsrechters te bekritiseren dan hen te beschuldigen of beledigen. Vooral door teams met grote fanbases, na elke wedstrijd, zou er een bepaalde grens moeten zijn aan officiële uitspraken. Scheidsrechters zijn belangrijke en waardevolle belanghebbenden in dit spel. Als er bewijs is, is dat een andere zaak. Het is niet eerlijk en correct om een paar fouten van scheidsrechters toe te schrijven aan de hele scheidsrechtersgemeenschap. Ja, er zijn storingen. We zien ook de vermoeidheid van sommige van onze scheidsrechters. We erkennen dat we nieuwe en creatieve wegen moeten proberen. Daarom zijn we bezig met een voorbereiding van hervormingskwaliteit.

Coördinatie voor 2032 EK

Voor het gezamenlijk organiseren van het Europees kampioenschap voetbal in 2032 met Italië, verklaarde Mehmet Büyükekşi: “We hebben een commissie opgericht om gesprekken te voeren met de ministeries met betrekking tot het Europees kampioenschap van 2032. Er zijn belangrijke beslissingen te nemen tot 2026. We werken samen met de Italiaanse voetbalbond op verschillende niveaus om ons land de beste dienst te kunnen bewijzen. Voor het Europees kampioenschap van 2032 richten we samen met vijf van onze ministeries een gezamenlijke coördinatieraad op.

You may also like

Laat een reactie achter