Home Europa Kenan Yildiz: “Ik speel sinds de U17 voor Turkije en ben daar erg trots op”

Kenan Yildiz: “Ik speel sinds de U17 voor Turkije en ben daar erg trots op”

door Gökhan

Kenan Yildiz Juventus

Juventus-jongeling Kenan Yildiz, die tot de Turkse hoopvolle jonge talenten behoort en inmiddels ook door de Duitse voetbalbond (DFB) wordt begeerd, sprak met “Sport Bild”.

De 18-jarige aanvallende middenvelder uit Regensburg, die is opgegroeid in de jeugd van FC Bayern München en vervolgens naar de U19 van Juventus Turijn is overgestapt, heeft het zelfs tot het eerste team van de Italiaanse recordkampioen geschopt en heeft al vijf korte optredens gehad voor de “Oude Dame”.

Over zijn carrière zei de jonge prof het volgende: “De woorden van (Massimiliano) Allegri over mij waren een eer voor mij. Hij is een geweldig persoon en een geweldige coach. Ik heb een zeer goede relatie met hem. Het was geen gemakkelijke beslissing om Bayern München te verlaten, maar Juventus bood me vanuit sportief oogpunt een geweldig project aan. Ook al wilde het management van Bayern München me behouden, het was te laat. Ik was vanaf het begin overtuigd dat ik in Turijn iets kon betekenen. Ik begon bij het U-19-team om aan het land, het spel en de taal te wennen, toen paste ik me aan en speelde ik deze zomer in het US Camp met (Federico) Chiesa en (Dusan) Vlahovic, die ik eerder op televisie bewonderde. Toen ik mijn eerste wedstrijd speelde, ging er een droom voor mij in vervulling: het was een explosie van emoties! Het is iets heel speciaals om voor een club te spelen waar mijn vroegere idolen zoals (Roberto) Baggio, (Zinedine) Zidane en (Alessandro) Del Piero hebben gespeeld.

Yildiz is trots om voor Turkije te spelen

Over het nationale team zei het aanvallende talent: “Mijn moeder is Duits en mijn vader is Turks. Ik speel sinds de U17 voor Turkije en ben daar erg trots op. Duitsland heeft nooit contact met me opgenomen, nooit contact met me gezocht. Dus er was geen keuze, de vraag deed zich niet voor. Ik ben erg blij om voor Turkije te spelen.

Yildiz heeft dit seizoen negen wedstrijden gespeeld in de Serie A en Serie C, waarbij hij een doelpunt heeft gescoord en een assist heeft gegeven.

You may also like

Laat een reactie achter