Home Europa Hakan Calhanoglu blijft geschiedenis schrijven in Italie

Hakan Calhanoglu blijft geschiedenis schrijven in Italie

door Gökhan

Hakan Calhanoglu blijft scoren

Voor de Italiaanse legioenspeler Hakan Calhanoglu gaat het momenteel sportief goed. De captain van het Turkse nationale team scoorde in de 48e minuut vanaf de strafschopstip het beslissende doelpunt voor zijn team Inter Milaan in de 2-0 overwinning op Frosinone Calcio.

Eerder had Federico Dimarco (43.) gezorgd voor de leiding. Het was niet alleen Calhanoglu’s vijfde doelpunt van het seizoen in de competitie, maar ook zijn in totaal 37e doelpunt in de Serie A, waarmee hij de in Mannheim geboren Sükrü Gülesin (36) heeft ingehaald en de tot nu toe succesvolste Turkse doelpuntenmaker in de hoogste Italiaanse competitie is geworden. Een verdere mijlpaal in de carrière van de 29-jarige middenvelder, die ook met Inter aan de leiding staat in de ranglijst.

Hakan Calhanoglu blijft scoren

De “Nerazzurri” hebben 31 punten, voor recordkampioen Juventus Turijn (29) en al acht punten voor de stadsgenoot en voormalige club van Calhanoglu, AC Milan (23). In het lopende seizoen heeft Calhanoglu 15 competitiewedstrijden gespeeld voor de Lombarden en in die periode zes doelpunten en een assist genoteerd. Nu zal de 82-voudige Turkse international (17 interland-doelpunten) zich voorbereiden op de oefenwedstrijd in Berlijn tegen Duitsland (18 november) en de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (21 november) in Cardiff, waarin het nog om de groepswinst gaat in Groep D. Turkije heeft zich al vroegtijdig gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap 2024.

You may also like

Laat een reactie achter