Home SüperligGalatasaray Galatasaray verliest niet tegen Manchester United in eigen huis…

Galatasaray verliest niet tegen Manchester United in eigen huis…

Tijdens de 5e wedstrijd van de groepsfase van de UEFA Champions League op woensdag 29 november zal Galatasaray de Engelse ploeg Manchester United ontvangen.

door Gökhan

Galatasaray vs Engelse clubs

Galatasaray, dat opvalt als de meest succesvolle voetbalclub van Turkije op internationaal niveau, heeft 312 keer deelgenomen aan Europese competities. Met overwinningen in de UEFA Cup en de UEFA Super Cup heeft Galatasaray in totaal 312 wedstrijden 112 keer gewonnen, 83 keer gelijkgespeeld en 117 keer verloren.

De geel-rode vertegenwoordigers van hebben 22 keer gespeeld tegen Engelse teams in de geschiedenis van Europese competities. Galatasaray stond tegenover teams zoals Manchester United, Chelsea, Leeds United, Arsenal en Liverpool. “Cimbom” behaalde 4 overwinningen, speelde 8 keer gelijk en leed 10 nederlagen in deze wedstrijden.

Manchester United: De Meest Gespeelde Tegenstander

Galatasaray heeft het meest gespeeld tegen Manchester United in wedstrijden tegen Engelse teams.

In 7 wedstrijden die allemaal plaatsvonden in de Champions League, hebben beide teams elk twee keer gewonnen, terwijl drie wedstrijden in een gelijkspel eindigden. In deze competitie scoorde het team in het rood en geel 7 doelpunten, terwijl de Engelse tegenstander 10 doelpunten maakte.

Galatasaray speelde vier keer tegen Liverpool en Chelsea, drie keer tegen Arsenal, en twee keer tegen West Bromwich Albion en Leeds United.

Thuis Ongeslagen tegen Manchester United

Het gele en rode team heeft geen nederlaag geleden in de 3 thuiswedstrijden tegen Manchester United.

Van de 4 wedstrijden tussen de twee teams werden er 4 in Engeland gespeeld en 3 in Istanbul. Galatasaray slaagde erin zijn doel schoon te houden in de thuiswedstrijden.

In een van de wedstrijden won Galatasaray met 1-0, terwijl de andere twee in 0-0 gelijkspel eindigden.

Historische Wedstrijd met Manchester United

De wedstrijd tussen Galatasaray en Manchester United in het seizoen 1993-1994 werd een klassieker in de Turkse voetbalgeschiedenis.

De twee teams ontmoetten elkaar voor het eerst in 1993 in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Champions League. Galatasaray, die als favoriet werd beschouwd in de confrontatie met de “Reds”, eindigde de eerste wedstrijd met een gelijkspel van 3-3 op verplaatsing, en voltooide de returnwedstrijd met 0-0, waardoor ze doorgingen naar de volgende ronde.

Met dit resultaat schreef Galatasaray zijn naam in de UEFA Champions League bij de laatste 8, terwijl de uitschakeling van Manchester United werd beschouwd als een grote verrassing in het Europese voetbal.

Galatasaray-Manchester United Confrontatie in UEFA Competities:

DatumCompetitieWedstrijdUitslag
20 okt. 1993Champions LeagueManchester United-Galatasaray3-3
3 nov. 1993Champions LeagueGalatasaray-Manchester United0-0
28 sep. 1994Champions LeagueGalatasaray-Manchester United0-0
7 dec. 1994Champions LeagueManchester United-Galatasaray4-0
19 sep. 2012Champions LeagueManchester United-Galatasaray1-0
20 nov. 2012Champions LeagueGalatasaray-Manchester United1-0
3 okt. 2023Champions LeagueManchester United-Galatasaray2-3

Prestaties van "The Reds" in Turkije:

Manchester United heeft moeite gehad om de gewenste resultaten te behalen in uitwedstrijden tegen Turkse teams.

In 9 wedstrijden in Turkije heeft de Engelse ploeg 3 overwinningen behaald, 2 gelijke spelen gespeeld en 4 keer verloren. In deze wedstrijden scoorde Manchester United 8 doelpunten en kreeg het er 8 tegen.

TegenstanderUitslag
Beşiktaş0-1
Fenerbahçe2-1, 3-0, 0-2
Galatasaray1-0, 0-0, 0-0
Istanbul Başakşehir2-1
Bursaspor0-3

You may also like

Laat een reactie achter