Home SüperligOverig Feghouli: “Galatasaray kan door naar de tweede ronde”

Feghouli: “Galatasaray kan door naar de tweede ronde”

Sofiane Feghouli, de Algerijnse speler van Fatih Karagümrük, heeft gezegd dat zijn voormalige team Galatasaray in staat is om door te gaan naar de groepsfase van de Champions League.

door Gökhan

Feghouli over de Süper Lig

De Algerijnse speler, die al vele jaren in Turkije speelt, heeft de kwaliteit van de competitie geëvalueerd. Feghouli zei: “Over het algemeen denk ik dat het een kwalitatieve competitie is. Vooral vanaf het eerste fluitsignaal tot de 60e minuut zien we echt een zeer gedisciplineerd spel. We kunnen zeggen dat er niet veel ruimte is. Na 60 minuten ontstaan er aan beide zijden enkele leemtes, zowel aanvallend als defensief. Ik denk dat wat de Turkse competitie onderscheidt van grote competities, is dat het niet over de volledige 90 minuten wordt uitgesmeerd. Na de eerste 60 minuten openen teams langzaam hun spel naarmate ze vermoeider raken. Het spel staat vaak stil. Helaas zijn er te veel onderbrekingen vanwege de vele fluitsignalen, wat ook de kwaliteit vermindert. Terwijl ik de kwaliteit van de competitie probeer te beschrijven, kan ik deze twee hoofdpunten in het algemeen geven.

"Het kan zijn dat Sacha Boey een van de besten ter wereld is op zijn positie"

De ervaren speler benadrukte dat zijn voormalige team Galatasaray de kracht heeft om de groepsfase van de Champions League te bereiken en zei: “Ik ben heel blij voor zowel Galatasaray als mijn voormalige teamgenoten. Ze presteren goed. Ze kunnen mogelijk de groepsfase bereiken en zelfs verder gaan naar de laatste 16, omdat Galatasaray in goede vorm verkeert. Het is ook erg belangrijk voor het land dat ze in de Champions League spelen. Ik ken al heel lang mijn oude vrienden. Er zijn mensen van wie ik houd en met wie ik voortdurend in contact sta. Als we het hebben over individuele spelers, kan Sacha Boey misschien wel een van de besten ter wereld zijn op zijn positie. Hij levert uitstekende prestaties. Kerem levert ook een hoog niveau en heeft karakter in zijn spel. Fernando, die we al jaren kennen, is een zeer belangrijk onderdeel van het team. Over het algemeen ben ik heel blij voor hen,” zei hij.

"We hebben geweldige dingen bereikt met Fatih Terim"

Feghouli benadrukte dat ze samen met Fatih Terim, de coach waarmee hij bij Galatasaray heeft gewerkt, geweldige successen hebben behaald: “We hebben geweldige herinneringen. We hebben geweldige dingen bereikt en trofeeën gewonnen. Hij is misschien momenteel geen coach bij een willekeurig team, maar hij zal altijd op de hoogste posities zijn. Uiteindelijk, toen we samenwerkten, bereikten we veel goede dingen met deze coach. Wat er met hem en zijn familie zal gebeuren, zal Fatih Terim zeker op het juiste moment beslissen. Of hij nu momenteel aan het werk is of niet, dat is niet erg belangrijk. We hebben het over een zeer belangrijke naam. Dus, met het juiste project zal hij zeker weer op het voetbaltoneel verschijnen,” voegde hij eraan toe.

Toen hem werd gevraagd naar het meest krachtige middenveld dat hij tijdens zijn tijd in Turkije heeft gezien, antwoordde de 33-jarige speler: “Van mijn tijd, Fernando, N’Diaye en Belhanda. Dit trio kan misschien wel het krachtigste middenveld worden genoemd, zowel op het gebied van kwaliteit als karakter.

You may also like

Laat een reactie achter