Home SüperligGalatasaray Dursun Özbek: “Galatasaray is de meest succesvolle club”

Dursun Özbek: “Galatasaray is de meest succesvolle club”

door Gökhan

Dursun Özbek

De herdenkingsceremonie bij het graf van Ali Sami Yen op de Feriköy-begraafplaats werd bijgewoond door Dursun Özbek, de voorzitter van de Galatasaray Club, en enkele bestuursleden, Aykutalp Derkan, voorzitter van de Divan Raad, İnan Kıraç, voorzitter van de Galatasaray Onderwijs Stichting, en andere leden van de geel-rode gemeenschap.

Tijdens de ceremonie sprak Dursun Özbek met journalisten en herinnerde eraan dat de Galatasaray Club 118 jaar geleden werd opgericht door Ali Sami Yen en zijn vrienden op de Galatasaray School. Hij zei: “Hij en zijn vrienden hebben de club meteen bij de oprichting een missie gegeven. Ze verklaarden dat het een club was opgericht om buitenlandse teams te verslaan. De leiders die daarna kwamen, bleven altijd trouw aan deze missie om Galatasaray te verheffen. Vandaag de dag is Galatasaray de meest succesvolle club in de strijd tegen buitenlandse teams, zowel in Turkije als daarbuiten. Onder mijn leiderschap en samen met de bestuursleden nemen we deze missie op ons. We doen er alles aan om buitenlandse teams te verslaan. De overwinning die we vorige week hebben behaald, is daar een teken van. Ik wil alle leden van de club en de fans bedanken. Dankzij hun steun behalen we deze overwinningen. Hopelijk zal Galatasaray de vlag nog hoger hijsen en zullen degenen na ons dezelfde missie voortzetten. We hebben het graf van Ali Sami Yen bezocht en sturen onze groeten aan alle Galatasaray-fans om de toekomstige overwinningen van Galatasaray te vieren.”

Galatasaray de grootste

Özbek benadrukte dat Galatasaray de club was die olympische sporten naar Turkije bracht: “Ali Sami Yen en zijn vrienden deden alles wat ze konden om de vestiging en ontwikkeling van olympische sporten te ondersteunen. Hij heeft dienst gedaan in alle takken van sport. Hij was een groot sportman. We zijn er trots op dat zo’n sportman is geboren uit de Galatasaray Club en de Galatasaray School. We zijn trots op wat hij heeft bereikt en volgen zijn pad.”

İnan Kıraç, voorzitter van de Galatasaray Onderwijs Stichting, merkte op dat ze een zeer belangrijke dag voor Galatasaray beleefden en zei: “Als je bedenkt waar Galatasaray naartoe is gekomen, hoe groot het is geworden, zien we dat het grote diensten heeft geleverd aan Turkije en het Turkse volk. Daarom wensen we onze oprichter Allah’s genade, moge de zielen van al onze overledenen in vrede rusten.”

Na de ceremonie bezochten Dursun Özbek en zijn collega’s het graf van Süleyman Seba, de legendarische president van de Beşiktaş Club, die zich op dezelfde begraafplaats bevindt.

You may also like

Laat een reactie achter