Home Nationaal elftal Cenk Tosun spreekt over nieuwe bondscoach Montella en duel tegen Kroatië

Cenk Tosun spreekt over nieuwe bondscoach Montella en duel tegen Kroatië

door Gökhan

Turkije wilt naar het EK in Duitsland

Nationale speler Cenk Tosun heeft zich uitgesproken tijdens een trainingssessie op het TFF Hasan Dogan Nationaal Team- en Opleidingscomplex tegenover de Turkse pers in aanloop naar de komende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië:

“Dit is een belangrijke wedstrijd voor de leiding in de groep. Twee teams kwalificeren zich, maar we willen de leiding nemen. Op deze manier, met deze gedachte, zullen we de wedstrijd ingaan. Al mijn teamgenoten presteren goed in hun clubs. Iedereen is in goede vorm. We willen goed presteren in deze twee wedstrijden onder onze nieuwe trainer en naar het Europees kampioenschap in Duitsland gaan.” Op een vraag over de inmiddels teruggetreden Burak Yilmaz zei Tosun het volgende: “Burak is een grote legende. Zijn bijdrage aan het Turkse voetbal was zeer belangrijk. Na hem hebben we dit shirt overgenomen. Voor mij, Bertug (Yildirim), Enes (Ünal) en Umut (Nayir) is dit heel betekenisvol. Hopelijk kunnen we hier voor Turkije doelpunten maken zoals hij deed. De wedstrijd tegen Kroatië is erg belangrijk.”

De ervaren aanvaller legde uit dat het team na de komst van de nieuwe bondscoach Vincenzo Montella een goede sfeer ervaart: “De coach is als een van ons. Hij is al lange tijd in Turkije. Bij Adana Demirspor heeft hij goed werk verricht, hij kent Turkije en de Turkse mensen. Bovendien begrijpt hij de taal van de Turkse spelers. Hij is een warm persoon, omdat onze culturen vergelijkbaar zijn. Hij glimlacht altijd. En hij is zich bewust van de verantwoordelijkheid hier. Dit is een zeer belangrijke plek voor ons spelers. Het is een grote eer om voor Turkije te spelen. Het weer is prachtig en we zijn allemaal opgewonden. We zullen hard werken om 100 procent klaar te zijn.”

You may also like

Laat een reactie achter