Home SüperligBesiktas Besiktas na 1-3 nederlaag tegen Bodo/Glimt dichterbij uitschakeling..

Besiktas na 1-3 nederlaag tegen Bodo/Glimt dichterbij uitschakeling..

door Gökhan

Bodo/Glimt 3 - 1 Besiktas

Besiktas speelde in de derde groepswedstrijd van de UEFA Europa Conference League tegen de Noorse tegenstander FK Bodo/Glimt. Vanaf het begin hadden de gasten uit Istanbul te maken met de veldomstandigheden op het kunstgras en de lage temperaturen. De gastheren stelden Besiktas ook voor problemen. Al na 25 seconden miste Sondre Sörli met een gevaarlijk schot vanaf de rechterrand van het strafschopgebied het doel maar net. In de vijfde minuut kreeg Omar Colley de bal gewoon niet weg, waardoor Albert Grönbaek kort voor het strafschopgebied een 100% kans kreeg, maar het doel net zo miste als Sörli. Kort daarna kreeg Besiktas zijn eerste kans. Na een sterke onderschepping van Necip Uysal zette Milot Rashica een snelle tegenaanval op en passte naar Vincent Aboubakar. De Kameroener legde de bal met de hak op Alex Oxlade-Chamberlain (9.) af. De Engelsman aarzelde niet en haalde meteen uit. Maar Bodo-keeper Nikita Haikin was op zijn hoede.

Verdachte buitenspel situatie zet Besiktas op een dwaalspoor

In de 14e minuut gaf Uysal een lange bal naar het centrum vlak voor het strafschopgebied van de gastheren. Oxlade-Chamberlain nam de bal acrobatisch uit de lucht en gaf de bal onmiddellijk aan Aboubakar, die krachtig schoot, maar Haikin redde de inzet van de Afrikaanse kampioen van 2017 met grote moeite. En ook in de 25e minuut toonde Haikin een sterke redding tegen de kopbal van Aboubakar van zeer dichtbij en voorkwam opnieuw een achterstand. Maar in deze beste fase van de gasten maakte Bodo/Glimt een tegenaanval via de extreem buitenspel-verdachte Amahl Pellegrino en kwam via Grönbaek op voorsprong. Terwijl iedereen wachtte op de VAR-beslissing in deze situatie, werd binnen enkele seconden besloten om door te spelen. De positie en de buitenspellijn werden niet herhaald, waardoor er grote vraagtekens overbleven. Dit was echter een zeer kritieke situatie, want vanaf dat moment leek Besiktas totaal onzeker en verloor duidelijk de controle over het spel. De laatste kans was weer voor Aboubakar (37.), die na een perfecte voorzet van Rashica ver over het doel kopte.

Thuisploeg heeft gemakkelijk spel tegen overweldigde gasten

Aan het begin van de tweede helft creëerde Rashica (51.) na een goede individuele actie een schietkans van bijna 20 meter en raakte de linkerpaal met zijn schot. Aan de andere kant moest BJK-doelman Mert Günok een redding maken tegen Pellegrino (53.). Slechts enkele momenten later speelde Pellegrino (55.) Günok uit in het strafschopgebied en schoot vanuit een scherpe hoek vanaf de linkerkant van het strafschopgebied tegen de rechterpaal. Uysal haalde de rebound van de lijn. Daarna probeerde Rachid Ghezzal (57.) het met een geplaatst schot vanaf de rechterrand van het strafschopgebied en miste het doel maar net. Maar in de directe tegenaanval viel met 2-0 de beslissing. Zowel Uysal als Colley en de hele verdediging van Besiktas leken zwak bij de aanval en het schot van Faris Moumbagna (58.).

Bodo/Glimt profiteert van amateuristische fouten in de BJK-verdediging

Enkele minuten later incasseerde Besiktas een andere amateuristische tegengoal na een eenvoudige aanval van de gastheren. Nino Zugelj (63.) wipte de bal koeltjes over Günok heen in het doel. Deze keer duurde het even en schakelde de VAR zich in om het doelpunt wegens buitenspel te annuleren. In de 71e minuut had Aboubakar nog een zeer goede kopkans, opnieuw redde Haikin en won dit duel. In de slotfase kreeg de verdediging van Besiktas de bal opnieuw niet weg, Günok kon de bal niet vasthouden nadat hij uit zijn doel was gekomen. Kapitein Ulrik Saltnes (87.) bleef rustig en schoot de bal onder de lat voor de 3-0. In blessuretijd bereikte Bodo/Glimts Brede Moe wat de Besiktas-aanval niet lukte. De 31-jarige centrale verdediger scoorde een doelpunt voor de gasten met een eigen doelpunt met het hoofd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met 3-1.

Opstellingen

FK Bodo/Glimt: Haikin – Wembangomo (75. Sjovold), Moe, Björtuft (86. Amundsen), Björkan – Fet (75. Saltnes), Berg, Grönbaek – Pellegrino, Sörli (61. Zugelj), Moumbagna (86. Kapskarmo)

Besiktas: Günok – Bulut, Uysal, Colley, Masuaku – Hadziahmetovic, Onana (61. Muleka), Chamberlain (46. Fernandes) – Ghezzal (72. Rebic), Rashica (61. Tosun), Aboubakar (84. Kilicsoy)

Doelpunten: 1-0 Grönbaek (28.), 2-0 Moumbagna (58.), 3-0 Saltnes (87.), 3-1 Moe (90.+1)

Gele kaarten: Berg (Bodo/Glimt) – Ghezzal, Muleka (Besiktas)