Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal: “We leiden de groep met 9 punten”

Ismail Kartal: “We leiden de groep met 9 punten”

Fenerbahçe's technisch directeur, İsmail Kartal, feliciteerde zijn spelers na de overwinning op het Bulgaarse Ludogorets met 3-1 tijdens de derde week van de UEFA European Conference League H Groep.

door Gökhan

Ismail Kartal is kritisch na de overwinning

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd in het Sukru Saracoglu Stadion benadrukte Kartal dat hij voorafgaand aan de wedstrijd al had gezegd dat Ludogorets een goed team was. Hij erkende ook dat zijn team tijdens bepaalde momenten van de wedstrijd moeite had gehad, maar ze wonnen met 3-1, wat hun tot 9 punten in de groep bracht.

Kartal merkte op: “3-1 gewonnen, ik feliciteer mijn spelers. Op dit moment leiden we de groep met 9 punten. We hebben enkele spelers vervangen met het oog op de wedstrijd van het weekend. Ik probeer onze spelers in balans te gebruiken. Ik ben blij met de prestaties van de spelers die minder speeltijd kregen, maar ik geloof dat ze beter kunnen worden. Ze moeten het wedstrijdritme oppakken wanneer ze de kans krijgen om te spelen. Op de bank had ik 1-2 spelers die niet hoefden te spelen. We hebben de tegenstander een paar kansen gegeven, wat normaal is, want ze zijn ook een goed team. Schommelingen in het spel zijn normaal. Nieuwe spelers die een paar weken niet hebben gespeeld, komen nu in actie. Ze lopen misschien een beetje achter met het wedstrijdritme, wat deze schommelingen kan veroorzaken. We accepteren dit, zodat ze hun wedstrijdritme kunnen herstellen. Je kunt niet altijd met dezelfde spelers doorgaan.

Op de vraag hoe zijn huidige team zich verhoudt tot het seizoen waarin ze een record van 103 doelpunten scoorden, antwoordde Kartal: “Ons team van destijds was ook erg goed. Dat is naar mijn mening een discussiepunt.

Hij benadrukte ook dat ze soms doelpunten tegen kregen als gevolg van eigen fouten en zeiden: “In feite hebben we de tegenstander niet te veel kansen gegeven. We gaven een paar kansen weg als gevolg van individuele fouten. Het doelpunt dat we incasseerden was ook een pechdoelpunt. We scoorden een eigen doelpunt. Als dat doelpunt niet was gevallen, hadden we de wedstrijd met 3-0 of 4-0 gewonnen. We moeten een manier vinden om het defensieve probleem op te lossen vanuit het team zelf. Onze twee centrale verdedigers dragen te veel verantwoordelijkheid. We hadden vanavond beter kunnen zijn, maar over drie dagen hebben we weer een wedstrijd.

You may also like

Laat een reactie achter