Home SüperligBesiktas Besiktas gaat ten onder met 0-5 tegen Brugge in eigen huis…

Besiktas gaat ten onder met 0-5 tegen Brugge in eigen huis…

door Gökhan

Besiktas 0 - 5 Club Brugge

In het vijfde groepsduel van de UEFA Europa Conference League leed Besiktas na opnieuw een zwakke vertoning tegen het Belgische team FC Brugge een duidelijke 0-5 nederlaag in het Tüpras Stadium in Istanbul.

De Zwart-Witten misten volledig de start en stonden al na een kwartier met 0-2 achter. De gasten uit België hadden slechts twee kansen nodig voor deze voorsprong. In de vierde minuut verraste Casper Nielsen Besiktas-doelman Ersin Destanoglu, die er in deze situatie niet goed uitzag, met het openingsdoelpunt van afstand in de rechterhoek. In de 14e minuut stuurde Hugo Vetlesen vanaf de rechtervleugel laag de zestien in, waar Thiago de bal binnen schoof tegen de looprichting van Destanoglu, ook naar de rechterhoek, om de voorsprong te vergroten naar 2-0. Besiktas kreeg pas in de 20e minuut zijn enige noemenswaardige kans in de eerste helft. Na een pass van Cenk Tosun had Ante Rebic vrij schot aan de linkerkant van het strafschopgebied. De Kroaat joeg de bal echter hoog over het vijandelijke doel en liet daarmee een grote kans op aansluiting liggen. In de 38e minuut kon Destanoglu een verdere tegentreffer voorkomen door de gevaarlijke schot van Thiago met de voet af te weren. Met 2-0 voor Brugge gingen ze de rust in.

"Verdediging stuurt SOS" - Besiktas incasseert pijnlijke thuisnederlaag

Direct na de aftrap leidde een lichtzinnig balverlies als gevolg van een slechte en riskante pass van Onur Bulut voor het eigen strafschopgebied tot een doelpunt van Thiago (46.) voor 3-0. De ingebrachte Eder Balanta had zijn medespeler meteen in het spel gebracht na de balwinst. Thiago knalde de bal onder de lat en tekende zo voor zijn tweede treffer. Vervolgens rende Michal Skoras, die kort daarvoor was ingebracht, aan de linkerkant op een bal af en legde terug vanaf de achterlijn naar het midden van het strafschopgebied. Vanuit het achterveld kwam Raphael Onyedika (50.) en scoorde ongehinderd de 4-0 voor Brugge. In de 60e minuut moest Destanoglu redding brengen tegen de zojuist ingebrachte Antonio Eromonsele Nordby Nusa. Daarna krulde Cenk Tosun (62.) de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs de rechterpaal. Besiktas bleef ook de rest van de speeltijd verbazingwekkend ongevaarlijk en moest in de 69e minuut na een snelle counter via Skoras, wiens pass in het strafschopgebied Andreas Skov Olsen alleen nog maar in het lege doel hoefde te schuiven, de 0-5 incasseren. Het amateuristische verdedigingsgedrag van de gastheren hield bijna de hele wedstrijd stand. Hierdoor incasseerde Besiktas voor het eerst in 36 jaar vijf tegendoelpunten in een Europees thuisduel. De laatste keer was in maart 1987 met hetzelfde resultaat tegen Dynamo Kiev.