Home Europa Bertug Yildirim maakt zijn debuut voor Rennes tegen Yusuf Yazici en Lille

Bertug Yildirim maakt zijn debuut voor Rennes tegen Yusuf Yazici en Lille

door Gökhan

Bertug Yildirim debuut

In de Franse Ligue 1 vond het Turkse duel plaats tussen Yusuf Yazici van OSC Lille en de Turkse debutant Bertug Yildirim, die zijn debuut maakte in het shirt van FC Stade Rennes.

Yazici stond in de basisopstelling van Lille en begon de wedstrijd sterker. Nadat Yazici (30e minuut) een gele kaart had gekregen, bracht zijn teamgenoot Leny Yoro (33e minuut) Lille op een voorsprong van 1-0 na een voorzet van Remy Cabella. Na de rust verhoogde Bafode Diakite (62e minuut) de voorsprong tot 2-0 na iets meer dan een uur. Als gevolg hiervan bracht Rennes onder andere aanvaller Bertug Yildirim in de 63e minuut in als onderdeel van een drievoudige wissel. En Rennes werd sterker. In de 74e minuut scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer van 1-2 dankzij Lorenz Assignon. Yazici (81e minuut) werd kort daarna gewisseld. In de slotfase wist Rennes gelijk te maken met 2-2 dankzij Ibrahim Salah, na een assist van Assignon. Dit was uiteindelijk ook de eindstand van de wedstrijd bij het laatste fluitsignaal. Na het gelijkspel op de vijfde speeldag heeft Rennes zeven punten, terwijl Lille zich verbetert naar acht punten.