Home Europa Bertug Yildirim maakt eerste goal voor Rennes in de Conference League

Bertug Yildirim maakt eerste goal voor Rennes in de Conference League

door Gökhan

Bertug Yildirim debuutgoal

In zijn tweede optreden voor zijn nieuwe club FC Stade Rennes heeft de pas gekroonde Turkse international Bertug Yildirim zijn eerste doelpunt gescoord. Het was tevens het eerste doelpunt in een Europees clubtoernooi in de carrière van de 21-jarige aanvaller, die aan het begin van het seizoen voor 5,4 miljoen euro overkwam van Atakas Hatayspor naar Frankrijk. Tijdens de openingswedstrijd van de groepsfase van de UEFA Europa League behaalde Yildirim met Rennes in Groep F een 3-0 overwinning op Maccabi Haifa uit Israël. Yildirim stond voor het eerst in de basisopstelling en scoorde in de 55e minuut het derde doelpunt voor zijn team, voordat hij in de 70e minuut werd vervangen door Benjamin Bourigeaud. Rennes had een vliegende start gemaakt en was al in de eerste minuut op voorsprong gekomen dankzij Ludovic Blas. Adrien Truffert verhoogde de voorsprong naar 2-0 in de 31e minuut. Na de rust zorgde Yildirim, die in zijn eerste twee interlands voor Turkije meteen twee keer had gescoord, voor de eindstand.