Home SüperligFenerbahce Kartal tevreden na overwinning op Nordsjaelland – Crespo en Fred richten zich op winnende reeks

Kartal tevreden na overwinning op Nordsjaelland – Crespo en Fred richten zich op winnende reeks

door Gökhan

Fenerbahce - Nordsjaelland

Na de openingswedstrijd in de UEFA Europa Conference League, waarin Fenerbahçe met 3-1 won van FC Nordsjaelland, gaf Fenerbahçe-hoofdcoach Ismail Kartal commentaar op de belangrijke thuisoverwinning van de Istanboel-club: “We wisten dat onze tegenstander van vandaag een sterke ploeg was. We hebben hun laatste wedstrijd tegen Kopenhagen gezien en veel van hun wedstrijden gevolgd. Ze zijn een team dat nog geen doelpunten tegen heeft gekregen in Europese clubcompetities en nog ongeslagen was. Ze zijn een jong en energiek team met een bepaalde speelstijl. Sinds het begin van de week hebben we gewerkt aan hoe we hun speelstijl kunnen doorbreken. Ons plan heeft gewerkt. Toen het hoofdplan werkte, vielen ook de doelpunten. Hun plan was om ruimtes achterin te vinden en doelpunten te scoren. Na de 2-0 zijn we niet verder gekomen, ons doel was om er drie, vier of vijf te maken. Vandaag hebben al mijn spelers de taken vervuld die ik ze heb gegeven.”

Kartal beoordeelt de prestaties van spelers

Kartal becommentarieerde de prestatie van Miguel Crespo als volgt: “Crespo speelde erg goed toen we twee seizoenen geleden samenwerkten. Hij heeft zich goed aangepast. Aan het begin van het seizoen had hij wat persoonlijke problemen. Hij had wat kleine blessures. Vandaag was zijn eerste optreden in een Europees clubtoernooi. Het was een morele opsteker voor hem om met een doelpunt te beginnen. Hij heeft nog enkele kleine gebreken. Hij heeft echter goed gespeeld. Ik feliciteer hem. De contractverlenging is een zaak van het bestuur.” 

Over het verdedigingsduo zei Kartal: “Afhankelijk van de wedstrijd zullen Serdar Aziz – (Alexander) Djiku spelen, afhankelijk van de wedstrijd zullen (Rodrigo) Becao – Djiku spelen, afhankelijk van de wedstrijd zullen Becao – Samet spelen. Voor ons zijn ze allemaal gelijkwaardig. Ik behandel elke speler op dezelfde manier.”

Fenerbahçe streeft naar groepswinst

Over hun doelstellingen in de groep zei de 62-jarige coach het volgende: “We willen deze groep doorkomen. Maar als we als groepswinnaar doorgaan, zullen we de maand februari vrij hebben. Als we er niet in slagen om als groepswinnaar door te gaan, willen we als tweede eindigen in de groep.” Kartal merkte op dat de tegenstander een goede ploeg was: “We hebben dat geanalyseerd zonder de kleinste details over het hoofd te zien. We zullen ook beloond worden. Twente heeft ons ook in twee wedstrijden zeer zwaar op de proef gesteld. Dit Twente-team heeft Ajax verslagen. Deze teams zijn energieke en jonge teams met een bepaalde speelstijl. We willen onze Fenerbahçe-gemeenschap gelukkig maken door punten mee naar huis te nemen in de resterende wedstrijden, door goed te strijden.”

Crespo en Fred aan het woord

Miguel Crespo (Middenvelder, Fenerbahçe):

“Ik ben tevreden met mijn prestatie, ik werk altijd hard. Onze trainer heeft me vandaag de kans gegeven en ik heb geprobeerd er het beste van te maken. Ik ben blij dat ik het team heb geholpen met mijn doelpunt. Mijn vreugde over het doelpunt was een persoonlijke boodschap aan mezelf om te laten zien dat ik me op mijn werk concentreer.”

Fred (Middenvelder, Fenerbahçe):

“Ik denk dat het een goede wedstrijd was voor mij en voor het team. We hebben goed gevochten en willen onze winnende reeks voortzetten. Crespo is een zeer harde werker. Het feit dat ik dezelfde taal als hem spreek, maakt de dingen op het veld gemakkelijker. Hij is een speler die ik bewonder. Hij heeft vandaag ook goed gespeeld.”

You may also like

Laat een reactie achter