Home Europa Arda Guler ondergaat knieoperatie en ligt er een poosje uit

Arda Guler ondergaat knieoperatie en ligt er een poosje uit

door Gökhan

Heading Title

Real Madrid-middenvelder Arda Guler zal binnenkort een operatie ondergaan aan zijn rechterknieblessure, waardoor hij naar verwachting ongeveer anderhalve maand buiten spel zal staan. De beslissing voor de operatie is genomen na uitgebreide analyses en gesprekken binnen de club, waarbij verschillende mogelijkheden zijn overwogen. De gerenommeerde chirurg Manuel Leyes wordt waarschijnlijk belast met de operatie, die naar verwachting in Madrid zal plaatsvinden.

Operatie Onder Leiding van Manuel Leyes

De chirurg die naar verwachting de operatie zal uitvoeren, is Manuel Leyes, bekend om zijn expertise op het gebied van sportgerelateerde blessures. Leyes heeft in het verleden succesvolle operaties uitgevoerd bij prominente spelers zoals Sergio Ramos, Marco Asensio en Luka Modric. De operatie zal waarschijnlijk in Madrid plaatsvinden, en de club is bezig met het finaliseren van de details van de procedure.

Verwachte Hersteltijd

Guler’s beschikbaarheid voor het team zal afhangen van zijn herstelproces. Naar schatting zal de middenvelder ongeveer anderhalve maand buiten actie zijn. De blessure liep hij op tijdens een trainingssessie tijdens Real Madrid’s pre-season tour in de Verenigde Staten. Sinds 21 juli heeft Guler niet kunnen trainen met het eerste elftal en heeft hij geen deel uitgemaakt van de selectie in de vier pre-season wedstrijden.

Van Vermeende Overbelasting naar Knieprobleem

In eerste instantie werd de blessure, in privékringen, toegeschreven aan overbelasting. Echter, rapporten van The Athletic suggereerden dat er sprake was van een knieprobleem. Nadat Guler de pre-season tour vroegtijdig moest verlaten en terugkeerde naar Madrid voor verdere behandeling, bevestigde de club dat hij een blessure had aan de interne meniscus van zijn rechterknie.

Beslissing tot Operatie na Veranderende Omstandigheden

Hoewel aanvankelijk werd gedacht aan conservatieve behandeling bij Valdebebas, veranderden de omstandigheden tijdens het herstelproces. Carlo Ancelotti, de hoofdtrainer van Real Madrid, bevestigde dat een operatie werd overwogen nadat Guler de tweede fase van zijn behandeling doormaakte en de pijn toenam. Ancelotti meldde dat hoewel de blessure niet ernstig was, de speler een maand buiten actie zal zijn.

Dit nieuws betekent een tijdelijke tegenslag voor Guler, terwijl Real Madrid zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. De focus zal nu liggen op zijn herstel en revalidatie om hem zo snel mogelijk terug te brengen naar het veld.

You may also like

Laat een reactie achter