Home SüperligOverig Adana verslaat Konya met 3-0 – Sivas draait wedstrijd in Alanya in bizar slot in blessuretijd

door Gökhan

Adana demirspor 3 - 0 Konyaspor

In het kader van de tiende speeldag van de Trendyol Süper Lig ontving Yukatel Adana Demirspor aan de Middellandse Zee de competitiegenoot TÜMOSAN Konyaspor. Het team onder leiding van trainer Patrick Kluivert behaalde uiteindelijk een 3-0 thuisoverwinning en verhoogde het puntenaantal in de competitie naar 20. Hiermee klom “ADS” weer naar de derde plaats in de ranglijst.

Konya blijft ondertussen steken op negen punten en staat op de vijftiende plaats. Na een doelpuntloze eerste helft scoorde M’Baye Niang (54e minuut) na een voorzet van Jonas Svennson met een kopbal het eerste doelpunt voor Adana. In de 81e minuut benutte invaller Mario Balotelli een lange bal van Emre Akbaba en scoorde met een stevig schot met rechts de 2-0 voor de thuisploeg. In blessuretijd veroorzaakte Konyas Paul Bernardoni (90+2) een strafschop voor de gastheren door een overtreding te begaan op Dorukhan Toköz. Niang (90+3) nam de strafschop en schoot laag in de linkerhoek om de eindstand op 3-0 te brengen.

Sivas met late overwinning in Alanya

Ook in Alanya vond de tweede wedstrijd van de dag plaats aan de Middellandse Zee. Corendon Alanyaspor ontving EMS Yapi Sivasspor in het Kirbiyik Holding-stadion. Ook hier eindigde de eerste helft aanvankelijk 0-0. In de tweede helft was het Fatih Aksoy die na een hoekschop vanaf korte afstand met zijn linker voet laag in de linkerbenedenhoek scoorde en de 1-0 voor Alanyaspor maakte. Alanya verdedigde deze stand tot diep in blessuretijd. Maar hier draaide Sivas het spel binnen vier minuten om alsnog met drie punten terug te keren naar Centraal-Anatolië. Na een kopbal van Burak Kapacak plaatste Roman Kvet (90+3) de bal hoog in de linkerhoek om de 1-1 gelijkmaker te scoren. Enkele minuten later benutte Rey Manaj (90+7) de pass van Emrah Bassan en schoot zelf hoog in de rechterbovenhoek, waarmee hij de 2-1 winnende goal voor Sivas maakte. De “Yigidolar” komen na deze late overwinning op 13 punten en staan momenteel op de tiende plaats in de ranglijst. Alanya staat met tien punten een plaats lager op de elfde positie.