Home Nationaal elftal Stefan Kuntz: “Begrijp het pessimisme in Turkije niet”

Stefan Kuntz: “Begrijp het pessimisme in Turkije niet”

door Gökhan

Turkije - Japan oefenwedstrijd

Voor de oefenwedstrijd van Turkije tegen Japan op dinsdag in het Belgische Genk heeft de Turkse bondscoach Stefan Kuntz gesproken over recente ontwikkelingen in de sportwereld van het “Milli Takim” (nationaal elftal).

“Ik begrijp de teleurstelling van onze spelers. Tegen Armenië hadden we zeker een grote stap kunnen zetten, maar we hebben slechts een kleine stap gezet. Op dit moment begrijp ik het pessimisme in Turkije niet. Onze positie in de groep is nog steeds erg goed. We hebben onze kwalificatie voor het EK in eigen hand, en we zullen deelnemen aan het toernooi. Ik ben niet geïnteresseerd in dergelijke achtergrondverhalen en leugens. Normaal gesproken zou je zulke situaties niet creëren. Deze situaties leiden tot ongelooflijke beledigingen op sociale media. Ik ben nog steeds hier als coach. Ik weet wat we doen, we gaan naar het EK 2024.”

Kuntz wil experimenteren en reserve spelers meer speeltijd geven

Toen hem werd herinnerd aan het feit dat zijn naam werd genoemd na het ontslag van Hans Flick als bondscoach van Duitsland, antwoordde Kuntz: “Dus ik ben geen slechte trainer.” De 60-jarige coach uit Neunkirchen voegde eraan toe dat de duidelijke nederlaag van Duitsland tegen Japan verrassend was. “Als Duitser was ik natuurlijk teleurgesteld over de uitslag van de laatste wedstrijd, maar de manier waarop Japan speelde en het duidelijke resultaat lieten zien dat ze een team van hoge kwaliteit zijn. Ons idee voor de wedstrijd van morgen was om de spelers die niet veel speeltijd hebben gekregen, wat tijd te geven. Het feit dat de Japanse coach heeft gezegd dat hij de spelers zal laten spelen die niet veel hebben gespeeld, zal geen invloed hebben op onze selectie.”

"We hadden twee doelen toen we aantraden"

Kuntz vervolgde: “Toen we aantraden, hadden Hamit Altintop, het toenmalige management en ik als eerste doel om te promoveren naar de hoogste divisie van de Nations League en ons te kwalificeren voor het WK. Helaas hebben we de kwalificatie voor het WK gemist in de wedstrijd tegen Portugal, maar we zijn gepromoveerd naar de hogere divisie van de Nations League. Sinds ons aantreden hebben we kansen gegeven aan spelers van Anatolische teams, en ze hebben deze kansen goed benut en zelfs transfers gemaakt.”

Na het vertrek van Burak Yilmaz: Aanvallende verantwoordelijkheid verdeeld over velen

Wat betreft de aanvalsproblemen van het Turkse elftal, zei Kuntz het volgende: “Tijdens onze missie beëindigde een zeer belangrijke aanvaller zoals Burak zijn carrière. Dat moesten we ook overwinnen. Tijdens ons avontuur met 19 wedstrijden moesten we de verantwoordelijkheid voor het scoren van doelpunten aan veel spelers delegeren, wat naar mijn mening is gelukt. Over het algemeen kan ik zeggen dat we hebben bereikt wat we voor ogen hadden.”

"Japan en Kroatië hebben totaal verschillende speelstijlen"

Tot slot merkte de Turkse bondscoach op dat Turkije te maken zal krijgen met twee totaal verschillende speelstijlen in de wedstrijden tegen Japan en Kroatië: “Ik denk niet dat je de speelstijl van onze tegenstander van morgen, Japan, kunt vergelijken met die van Kroatië volgende maand. Tegelijkertijd is de wedstrijd van morgen een oefenwedstrijd en spelen we in België. De wedstrijd tegen Kroatië zal plaatsvinden in Osijek, in een uitverkocht stadion.”

You may also like

Laat een reactie achter