Home SüperligTrabzonspor Abdullah Avci: “Dit is een teamsport”

Abdullah Avci: “Dit is een teamsport”

In de 12e ronde van de Trendyol Süper Lig versloeg Trabzonspor thuis TÜMOSAN Konyaspor met 2-1. Coach Abdullah Avcı benadrukte na afloop van de wedstrijd dat "10 punten in 4 wedstrijden fantastisch is voor een team dat in 8 wedstrijden 4 nederlagen heeft geleden."

door Gökhan

Moeizame eerste helft

Avcı begon zijn persconferentie door de oprichter van de Republiek Turkije, Mustafa Kemal Atatürk, met liefde, respect en nostalgie te herdenken. Hij sprak over de vorige gespeelde wedstrijd en merkte op dat ze vooraf hadden gezegd dat ze een zware wedstrijd tegen Konyaspor zouden spelen. Hij benadrukte dat de tegenstander in de laatste 7 wedstrijden 5 heeft verloren en 2 gelijk heeft gespeeld, en dat hun spelers de vruchten van hun inspanningen niet hebben geplukt.

Na de bekendmaking van de opstellingen dacht Avcı dat de tegenstander met een verdediging van 5 of 4 zou spelen en ze hadden zich hierop voorbereid. Hij wees echter op een gebrek aan het ophalen van tweede ballen in zowel de aanval als de verdediging in de eerste helft.

Tweede Helft Tactische Wijzigingen

Avcı legde uit dat ze tactische en technische veranderingen hebben aangebracht in de tweede helft door Berat te vervangen door Bakasetas. Hij benadrukte het belang van hoge intensiteit en druk uitoefenen, wat resulteerde in een doelpunt. Desondanks incasseerden ze een doelpunt dat een team op dit niveau niet zou mogen slikken.

Focus op Ontwikkeling

Avcı verklaarde tevreden te zijn met de inspanningen in de tweede helft, maar hij benadrukte ook dat er veel werk aan de winkel is op het gebied van prestaties. Hij sprak over het belang van het begrijpen van de wensen van de stad Trabzon en het ontwikkelen van een spel dat deze verwachtingen weerspiegelt.

Avcı sloot af door te zeggen dat het belangrijk was om deze overwinning voor de interlandpauze te behalen en dat ze nu moeten versnellen in hun ontwikkeling. Hij prees de spelers voor hun inzet en wees op het feit dat voetbal een organisatiesport is die emotionele betrokkenheid vereist, en dat het cruciaal is om de geest van het spel niet te verliezen.