Home SüperligFenerbahce Mert Hakan Yandas: “We willen zo ver mogelijk komen in de Europese competitie”

Mert Hakan Yandas: “We willen zo ver mogelijk komen in de Europese competitie”

door Gökhan

In een interview met de clubzender “FBTV” sprak Mert Hakan Yandas, de middenvelder van Fenerbahce, over het verloop van het huidige seizoen en de doelen van het team: “Omdat we zelfs in moeilijke tijden goede resultaten hebben behaald, zijn we er sneller overheen gestapt. Dit zal niet altijd het geval zijn. Dit zijn de omstandigheden waardoor de clubgemeenschap de afgelopen drie seizoenen is verdeeld. Hier moeten we weer samenwerken. Ik denk dat dit het cruciale punt is van dit seizoen. Ik ben hier al vier seizoenen. De eerste helft van het seizoen, zowel in Europa als in Turkije, verliep altijd erg goed voor ons, maar in latere fasen zijn we als clubgemeenschap erg snel ten prooi gevallen aan kleine tegenvallers. Als groep spelers hebben we ook onze fouten gemaakt. Om deze zwakte niet te ervaren, proberen we voortdurend dezelfde boodschap over te brengen aan onze buitenlandse spelers en aan onszelf. Wat er ook gebeurt, wie er ook speelt, denk ik uiteindelijk dat we samen moeten blijven, omdat we met deze groep spelers tot het einde van het seizoen doorgaan.

Spelers stellen zich in dienst van de clubgemeenschap

Het team heeft veel hoogwaardige professionals en echte karakterspelers, wat een voordeel is, benadrukte de 29-jarige Yandas. “Alle nieuwe spelers hebben ongelooflijke carrières en streven naar succes, ze zijn leiders. Ze kwamen en kenden de clubgemeenschap al. Toen (Edin) Dzeko, (Dusan) Tadic, ik en Irfan (Can Kahveci) voor het eerst samen gingen eten, hebben we vijf uur lang alleen maar over voetbal gepraat. Eerlijk gezegd waren we verrast over hoeveel ze al wisten over de club. Het was die dag duidelijk hoezeer ze de gemeenschap omarmd hadden. Dit maakte ons werk nog eenvoudiger. Ongeacht hun leeftijd was er een team verzameld dat honger had naar succes. Ze respecteerden de clubgemeenschap, en toen we resultaten behaalden en de vreugde in het stadion zagen, zetten ze zich allemaal nog meer in. Voor ons was het dit jaar duidelijk eenvoudiger. Spelers met ambitie en karakter, die gedurende hun carrière altijd voor kampioenschappen en succes hebben gespeeld.

Fenerbahce mikt op succes in de Europese competitie

Yandas verklaarde dat ze de groepsfase van de UEFA European Conference League in Groep H met succes willen afronden: “We willen in Europa zo ver mogelijk komen. De doelen zijn gesteld. Natuurlijk denken we intern, waarom niet. Het is ook goed begonnen. We zitten in een groep die we als eerste kunnen eindigen. We zijn eraan gewend om te winnen, dat is echt belangrijk. Wie er ook speelt, probeert zijn best te doen. We moeten in Europa zo ver mogelijk komen. Als het om een competitie gaat en een trofee, is het gewoon een trofee die je nastreeft.

Nieuwe aanwinsten hebben het team naar een hoger niveau getild - lof voor trainer Kartal

Met de opmerking dat de nieuwe transfers ook de kwaliteit van het team hebben verbeterd, zei de in Bursa geboren speler het volgende over zijn trainer Ismail Kartal: “De trainer is degene die de dynamiek van Fenerbahce het beste kent. Ik wil het over hem hebben als persoon, als karakter. Hij heeft geen ego en is ongelooflijk open voor communicatie. Wat er ook op het veld juist is, deelt hij met iedereen. Het is erg belangrijk dat hij een leraar is, een persoon die bereid is om te onderzoeken, te discussiëren en de waarheid te vinden. Dit leidt ertoe dat de spelers oprechter gedrag vertonen en dichter bij elkaar komen.

De meeste trainers denken dat hun spel perfect en onbetwistbaar is, en dat is hun eigen mening, die de spelers altijd moeten respecteren. Maar als onze trainer met iedereen over deze tekortkomingen praat, zonder namen te noemen, voert hij elke avond een dialoog met elke speler en wisselt hij 10-15 minuten lang met hen uit. Naar mijn mening heeft dit bijgedragen aan het feit dat het team zich zo snel mogelijk tot de trainer kon verhouden en samen kon zijn. Het is echt een grote deugd dat hij openstaat voor dergelijke communicatie. Zijn belangrijkste eigenschap is dat hij geen onderscheid maakt tussen mensen, hij richt zich alleen op Fenerbahce en werkt aan het succes van Fenerbahce. Ik hoop dat alles zo goed zal gaan als hij verdient en dat hij uiteindelijk kampioen zal worden. Hij heeft twee keer het doel nipt gemist, ik hoop dat we dit jaar het succes zullen behalen dat hij verdient.”

You may also like

Laat een reactie achter