Home SüperligTrabzonspor Abullah Avci over Nwakaeme, Yusuf Sari en zijn terugkeer: “Het voelt alsof ik nooit ben weg geweest”

Abullah Avci over Nwakaeme, Yusuf Sari en zijn terugkeer: “Het voelt alsof ik nooit ben weg geweest”

door Gökhan

Abdullah Avci sprak tijdens een persconferentie op het trainingscomplex over zijn terugkeer naar Trabzonspor: “Hier heb ik de beste dagen van mijn leven gehad. We hebben veel goede dagen gehad. Toen ik hier aankwam, namen we deel aan de Europese competitie. Daarna maakten we plannen voor het kampioenschap en bereikten het doel dat we samen hadden gepland. Na het kampioenschap waren er schommelingen, en we hadden te maken met blessures. Op de dag dat ik naar de stad kwam, gebruikte ik de uitdrukking ‘Ik ben niet alleen gekomen, ik ben teruggekomen.’ Ik ben hier om het weer beter te maken, want ik geloof in deze stad, dit team en deze energie. Overal waar Trabzonspor is, zijn er verwachtingen van succes en kampioenschappen. We werken hard om deel te kunnen nemen aan de Europese competitie, om de gewoonte te ontwikkelen om continu wedstrijden te winnen en om te zien waar we kunnen inhalen. We willen plannen maken voor de Turkse beker en het volgende seizoen. De spelers in de selectie zullen ons spel effectief bepalen.

Avci analyseert het speelsysteem

Avci vervolgde: “Ik ben teruggekeerd naar de club en had het gevoel dat ik nooit was weg geweest. Het was alsof ik heen en weer reisde tijdens de internationale pauze. Je inzetten voor de club is iets dat alle professionals zouden moeten doen. Trabzonspor is een merk en we werken eraan om het te optimaliseren. We werken niet voor individuen. Ik heb geprobeerd een bepaalde speelstijl te implementeren, maar ik heb genoemd dat het niet heeft gewerkt. Sindsdien stel ik alles in twijfel. Als je niet in twijfel trekt, kun je niet verbeteren. Er zijn situaties waarin we zowel het spel als de spelers in twijfel trekken. De organisatie was niet volledig duidelijk. We hebben inzichten opgedaan. En met die kennis werken we aan een passend wedstrijdplan. Nicolas Pepe is een zeer belangrijke speler, en we proberen hem op een gezonde manier voor te bereiden. Ik heb gesprekken gehad met de andere nieuwkomers. Het zijn spelers die de kwaliteit van het team zullen verhogen met hun hoge energie.

Nwakaeme en Sari

Tot slot verklaarde Avci dat hij wilde dat Anthony Nwakaeme bij Trabzonspor bleef en sprak hij ook over voormalig speler Yusuf Sari: “Nwakaeme wilde ook blijven, maar de financiële omstandigheden in de club lieten het niet toe. Ze zeiden dat ik Nwakaeme had weggestuurd, maar mijn relatie met hem blijft bestaan. Toen mijn naam in verband werd gebracht met het Turkse nationale team, belde hij onze tolk Ercan en zei tegen hem: ‘Ik heb in Turkije gespeeld, hij moet me in het nationale team opnemen’. Zo is onze relatie. Onlangs plaatste hij een leuke post op sociale media. Ik heb Yusuf Sari als eerste naar het nationale team gestuurd, ik wilde dat hij bleef, hij wilde spelen. Hij heeft zijn contract niet verlengd. Hij ging naar Caykur Rizespor en daarna naar Adana Demirspor. We herinneren ons Yusuf vanwege de prachtige doelpunten die hij hier heeft gescoord.

You may also like

Laat een reactie achter