Home SüperligGalatasaray Kerem Aktürkoğlu steunt Palestina

Kerem Aktürkoğlu steunt Palestina

Kerem Aktürkoğlu, de nationale voetballer van Galatasaray, heeft een steunbericht uitgebracht voor Palestina.

door Gökhan

Kerem Akturkoglu Palestina

Aktürkoğlu deelde via zijn Instagram-account het volgende bericht: “Ik weet dat er mensen zijn die terughoudend zijn om te spreken, mensen die bang zijn om iets verkeerds te zeggen… Maar ik wil niet stil blijven en leven met het feit dat ik niet spreek. We kunnen de aanvallen op het burgerleven die in Israël worden uitgevoerd veroordelen en tegelijkertijd tegen het jarenlange onrecht in Palestina opkomen. Is het juist om stilzwijgend toe te kijken hoe het Palestijnse volk wordt vernietigd?” Hij gebruikte deze bewoordingen.

“Hetgeen zich afspeelt tussen Israël en Palestina kan historisch gezien door iedereen anders worden geïnterpreteerd. Voor mij is wat er al jaren aan de hand is, de machteloze vernietiging van een volk,” verklaarde de 24-jarige speler, en hij voegde eraan toe:

“We hebben op dit moment geen historische kennis nodig om te interpreteren wat er gebeurt. Wat we nu zien, is vrij eenvoudig: een bezet en onderdrukt volk wordt vernietigd door een nucleaire staat die volledig wordt gesteund door de westerse wereld. Dit is nooit een gelijke strijd geweest, en wat er nu gebeurt, is een volledige slachting. Wat zou het antwoord kunnen zijn op het doden van burgers, het bombarderen van kinderziekenhuizen, en het achterlaten van een volk met de keuze tussen dood en vlucht met onevenredige kracht? Dit is zeker een situatie waarin moet worden ingegrepen. We moeten niet toekijken hoe weerloze burgers en kinderen dorstig en zonder elektriciteit achterblijven en uiteindelijk sterven, op een manier die niet past bij de mensheid. Bidden voor vrede is niet genoeg, we moeten niet stil blijven, want de rest van de wereld zet geen enkele inspanning in om deze vreselijke tragedie te voorkomen. Stilzwijgen in het licht van onrecht is als medeplichtigheid.”

You may also like

Laat een reactie achter