Home SüperligFenerbahce Ismail Kartal over de overwinning op Sivas, Djiku’s comeback en de derby tegen Besiktas

Ismail Kartal over de overwinning op Sivas, Djiku’s comeback en de derby tegen Besiktas

door Gökhan

Ismail Kartal: "We zullen ons voorbereiden tegen Besiktas"

Na de 4-1 thuisoverwinning tegen EMS Yapi Sivasspor (zie wedstrijdverslag) sprak Fenerbahce-coach Ismail Kartal over het succes, de geplande terugkeer van Alexander Djiku en het aankomende derby tegen Besiktas:

Het verliep zoals we hadden gepland. Sivasspor was een team dat in de eerste zone wachtte en met snelle aanvallen naar voren kwam. Sivas is een van de teams die dat het beste kunnen in de Süper Lig. We hebben ook nadruk gelegd op onze verdedigende zekerheid, en dat is gelukt. We zijn goed begonnen, vervolgens een beetje afgezwakt, in de tweede helft een pauze ingelast en aan het einde van de wedstrijd het tempo weer verhoogd. Uiteindelijk hebben we drie punten behaald door de wedstrijd te winnen die we voor onze fans moesten winnen. Nu zullen we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Besiktas die we dit weekend zullen spelen.

Kartal hoopt op de spoedige terugkeer van Djiku

Kartal vervolgde: “We hebben met 4-1 gewonnen, maar voor spelers zoals Ferdi (Kadioglu) en Fred, die na hun blessure zijn teruggekeerd, was deze overgangswedstrijd een voorbereidingswedstrijd. Ze hebben een goede prestatie geleverd. Hopelijk zullen ze tegen Besiktas beter presteren. Ik dank de fans. Ik ben blij met de overwinning vandaag, er was geen instorting in het spel. We hebben van begin tot eind overheerst. Waarom zou ik niet blij zijn? Af en toe trek je je terug, af en toe geef je de tegenstander de bal. Als Sivasspor de bal had, stonden we compact voor het doel. Na de 2-1 hebben we de score naar 4-1 verhoogd, het had ook 5-1 of 6-1 kunnen zijn. We volgen Djiku dagelijks. Hij heeft de training met het team hervat. We onderzoeken hem met ons medisch team. We zullen zijn toestand tot het einde van de week volgen. In derby’s zijn er geen favorieten, de resultaten zijn onvoorspelbaar. We zullen zien.

Sivas-coach Cetin ontevreden over scheidsrechterlijke beslissingen

Sivasspor-coach Servet Cetin was na de wedstrijd vooral ontevreden over het scheidsrechtersteam: “Voor de wedstrijd hadden we gezegd: ‘We zullen de tegenstander hoog druk laten zetten, we zullen van tijd tot tijd druk uitoefenen.’ Dat hebben we vervuld. We hebben Fenerbahce niet toegestaan om van achteruit te spelen, we hebben ze gedwongen lange ballen te spelen. Door hun individuele klasse hebben ze de doelpunten gemaakt. Aan het begin van de tweede helft waren we voetballend beter, we vonden het doel, maar we kregen een eenvoudig doelpunt tegen toen we goed speelden. Al met al hebben ze de taak opgelost met hun sterke individuele spelers. Ik denk dat de 4-1 de wedstrijd niet weerspiegelt. We hebben ons nooit teruggetrokken, we hebben vandaag geprobeerd naar voren te spelen, en dat is verheugend voor ons. Eenvoudige tegendoelpunten waren een handicap voor ons. Helaas hebben de scheidsrechters naar mijn mening permanent, zelfs met kleine beslissingen, invloed gehad op de wedstrijd. Ik wil niet te veel zeggen, omdat ik de duidelijke posities niet heb gezien, maar er wordt gezegd dat er bij een stand van 0-0 een duidelijke strafschop was. Ik ben boos, er zouden nare dingen uit mijn mond kunnen komen. Ze zullen het als een excuus beschouwen, daarom wil ik er niet verder op ingaan.

Andere opmerkingen

Fred (middenvelder, Fenerbahce): “Ik denk dat we goed hebben gespeeld, ik ben blij om terug te zijn. Ik wil ons medische team bedanken, ze hebben me enorm gesteund. Dzeko heeft veel kwaliteit en is een leider op het veld. We zullen blijven samenwerken. Ik wil hem helpen topscorer te worden door hem assists te geven.

Edin Dzeko (aanvaller, Fenerbahce):Als Fred op het veld staat, kun je zijn aanwezigheid voelen. Hij is een geweldige speler. Dat weet hij zelf. We hebben hem erg gemist, en ik hoop dat hij fysiek blijft verbeteren. Het is niet gemakkelijk. Ik had verwacht dat hij vandaag minder zou spelen, we zullen blijven verbeteren. De derby is een grote wedstrijd, we zullen tegen een groot team spelen.

Irfan Can Kahveci (aanvallende middenvelder, Fenerbahce): “We willen onze eerste derbyoverwinning uit bij Besiktas behalen. We willen onze zegereeks van vandaag voortzetten, net als daarvoor. Ik ben blij dat ik een mooi doelpunt heb gescoord. Toen ik uit de jeugd van Genclerbirligi kwam, was er Hursut Meric, ik heb gezien hoe hij dat deed, en ik ben begonnen dat te doen. Het beviel me ook. Soms eten de tegenstanders het op, soms niet. Het is effectiever als je het direct op het veld doet. Zoals vandaag.

You may also like

Laat een reactie achter