Home SüperligBesiktas Wie is Hasan Arat? – De nieuwe voorzitter van Besiktas

Wie is Hasan Arat? – De nieuwe voorzitter van Besiktas

In de Buitengewone Algemene Vergadering van Beşiktaş, die plaatsvond na het aftreden van Ahmet Nur Çebi, werd Hasan Arat gekozen als de 35e president van de club.

door Gökhan

De Buitengewone Algemene Vergadering, waarin de nieuwe president van Beşiktaş zou worden bepaald na het aftreden van Ahmet Nur Çebi, vond plaats in het BJK Emlakjet Sports Complex.

Hasan Arat ontving 7.271 stemmen in de race voor het presidentschap, terwijl de andere kandidaat, Serdal Adalı, achterbleef met 4.557 stemmen.

Dit is de derde keer dat Hasan Arat meedoet aan de verkiezingen en deze keer wordt hij verkozen tot president. Arat was eerder kandidaat in 2000 en 2002, maar Serdar Bilgili won beide verkiezingen.

De raad van bestuur van Arat bestaat uit de volgende namen: Hüseyin Yücel, Cüneyt Sezgin, Onur Göçmez, Yalçın Ayaydın, Mete Vardar, M. Kaan Şakul, Altın Mimir, Feyyaz Uçar, Işıl Zeybek, Ekrem Keçoğlu, Kadir Kılıç, Çağlayan Tuğal, Bünyamin Burak Aslan.

Hasan Arat benadrukte dat Beşiktaş met de Buitengewone Algemene Vergadering “een grote les in democratie heeft gegeven“. Hij zei: “Duizenden mensen stonden in de rij. Heel Turkije heeft gezien hoe groot dit merk en deze badge zijn. Beşiktaş verdient alles. Samen met het hele bestuur vormen we een groot en goed team. Ons werk begint nu. Het is vanavond niet geëindigd. De gelukswensen aan de Beşiktaş-fans zijn groot en hun pad is open,” aldus Arat.

Wie is Hasan Arat?

Hasan Arat werd volgens de informatie op zijn persoonlijke website geboren in 1959 in Adana. Hij voltooide zijn middelbare school aan de Haydarpaşa High School en studeerde af aan de Istanbul University Faculty of Business Administration.

Hasan Arat speelde 7 jaar professioneel basketbal. Na zijn carrière bij Adana Demirspor begon hij in 1977 bij Beşiktaş, waar hij 5 jaar speelde.

In 1996 werd Arat bekroond met de ‘Zakenman van het Jaar’-prijs door het tijdschrift Ekonomist, het Turkish National Productivity Center en de Dünya Gazette.

Tussen 1998 en 2000 bekleedde Arat de functie van vicevoorzitter in het bestuur van Beşiktaş onder het voorzitterschap van Süleyman Seba.

Hij leidde het proces waarin Istanbul zich kandidaat stelde voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2020.

Arat is ook lid van het Uitvoerend Comité van het Europees Olympisch Comité, het Uitvoerend Comité van de Wereldatletiekbond en vicevoorzitter van het Nationaal Olympisch Comité van Turkije.

Hasan Arat net worth - Is Hasan Arat rijk?

Er is nog geen duidelijke informatie over het vermogen van Hasan Arat beschikbaar. Hasan Arat, mede-eigenaar van het bedrijf Novo Invest, is actief in vastgoedinvesteringen en -ontwikkeling. Hij is ook de oprichter en vicevoorzitter van de raad van bestuur van Dome Group, de grootste detailhandelsgroep van Beymen.

Het exacte vermogen van Hasan Arat is niet bekend. Echter, op de vraag of hij geld heeft, zei de nieuwe voorzitter van Besiktas: “De president van Besiktas heeft geen geld nodig”

You may also like

Laat een reactie achter